Noże z Japonii z ostrzem VG-10, rękojeść: drewno hebanowe i bawoli róg

Ostrze R2, rękojeść: drewno hebanowe

Rozwiń
Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do

Nóż kuchenny 15 cm Takeshi Saji EBH stal VG-10, heban

2 039,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Mistrz - kowal Takeshi Saji od dziesięcioleci wytwarza tradycyjne noże kute. Jego wyjątkowość polega na dodawaniu nowoczesnych technologii, materiałów i wzorów, przy jednoczesnym zachowaniu tradycyjnych metod wykonywania.

Tym razem wymyślił piękną i bardzo wyjątkową serię noży z twardymi rękojeściami z drewna hebanowego i charakterystyczną wsówką z bawolego rogu. Ostrza wykonane z rdzenia VG-10 kutego z warstwowego Nikel Stainless Damascus. Tradycyjny proces kucia ciężkim młotem, znany jako najlepsza metoda, aby uzyskać stal o maksymalnej wydajności w zachowaniu ostrości krawędzi.

NEWSLETTER
@