Ręczny młynek do soli, drewno orzechowe, Peugeot Paris Icone U'Select 18 cm. Młynek do soli wykonany z drewna orzechowego, ozdobiony szlachetnym drewnem i błyszczącą pokrywą ze stali nierdzewnej, który kryje w sobie genialny system napełniania i mielenia.
18-centymetrowy młyek do soli morskiej, oparty na oryginalnym, charakterystycznym modelu Paris. Drewno orzecha jest wykończone matową powierzchnią, zachowując swój naturalny wygląd, podobny do oryginalnego koloru i wyraźnie ukazuje wspaniałą atmosferę. Lśniąca miseczka stalowa, zapewnia wspaniały kontrast z drewnem. Młynek do soli Paris Icône jest wyposażony w system regulacji mielenia u'Select, umożliwiający łatwy wybór wymaganego poziomu zmielenia soli.
Paris Icône to reinterpretacja młynków Paris, flagowego modelu kolekcji Peugeot, w udoskonalonym, nowoczesnym stylu. Młynki z tej seriu są jednocześnie stylowe i funkcjonalne, i będą towarzyszyły Ci podczas przyprawiania wszystkich, kulinarnych poczynań.
Mielenie odbywa się dwuetapowo, pierwszy etap to pękanie większych grudek, drugim właściwe mielenie, co zapewnia najlepszy smak i aromat.
Świeżo mielone przyprawy
Zastosowanie specjalnie zaprojektowanego mechanizmu mielącego jest niezwykle ważne w kuchni, ponieważ uwydatnia on aromaty i olejki eteryczne przypraw. Świeżo mielony pieprz oraz inne przyprawy mają więcej aromatu, który wpływa bezpośrednio na smak i jakość przygotowywanych potraw. Zaletą korzystania z młynków z mechanizmem U-Select jest kontrola nad grubością i chropowatością zmielonych przypraw i soli, i stosowanie ich w zależności od gustu czy konieczności.
Jak wybrać odpowiedni młynek do mielenia?
Historia marki Peugeot rozpoczęła się w XIX wieku. Jest synonimem znakomitych produktów we francuskiej kuchni. Poza szeroką ofertą profesjonalnych młynków do mielenia, w ostatnim okresie rozwija także innowacyjne i wysokiej jakości produkty winiarskie, barmańskie i sommelierskie.
Peugeot to znane na całym świecie stalowe mechanizmy do mielenia przypraw, wykonane z najwyższą precyzją. Używane są w najlepszych restauracjach i przez najlepszych szefów kuchni.