Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Patelnie stalowe do Twojej kuchni
Patelnia mała stalowa 20 cm BK Black Steel. Przygotuj najlepsze dania kulinarne tej małej patelni! Prawdziwi eksperci kulinarni wiedzą, że patelnie wykonane ze stali węglowej doskonale przypalają składniki na zewnątrz i je karmelizują. Taki proces zatrzymuje naturalne soki w składnikach. Rezultat: zawsze chrupiące i brązowe na zewnątrz, a soczyste i delikatne wewnątrz. Patelnie holenderskiej marki BK z czarnej stali węglowej nagrzewają się bardzo szybko i wydajnie. Smażenie mięsa jest łatwe i bardzo szybkie. Ale najlepsze rezultaty uzyskuje się również podczas smażenia ryb i jajek na tej patelni.
Czym dłużej ją użytkujesz tym staje się lepsza!
Codzienne używanie tej patelni wzmacnia jej naturalne i niezwykle trwałe właściwości zapobiegające przywieraniu. Podczas korzystania z tej patelni, podstawa ulega przebarwieniu i tworzy się warstwa patyny. Im ciemniejsza robi się patelnia, tym lepsza jest warstwa patyny, co również poprawia właściwości nieprzywierające. To naturalny proces, który sprawia, że patelnia jest niezniszczalna. Patelnia BK z czarnej stali nadaje się na wszystkie źródła ciepła. Ciesz się swoją patelnią przez długie lata, czyszcząc ją szybko i łatwo pod bieżącą gorącą wodą.
Naturalna powłoka nieprzywierająca
Codzienne używanie patelni stalowych BK tworzy naturalne i niezwykle trwałe właściwości zapobiegające przywieraniu, zwane warstwą patyny. Jeśli chodzi o tę patelnię, im częściej jej używasz, tym lepiej.
Smażenie w bardzo wysokich temperaturach
Patelnia nagrzewa się bardzo wydajnie i szybko. Smażenie mięsa czy ziemniaków jest łatwe i bardzo szybkie.
Łatwa w użytkowaniu
Po użyciu wystarczy umyć patelnię gorącą wodą i szczoteczką do mycia naczyń. Zawsze wysusz patelnię natychmiast i przed jej przechowywaniem.
Patelnie wykonane ze stali węglowej są ulubionymi patelniami wśród profesjonalnych kucharzy na całym świecie. Są lekkie i trwałe, a naturalnie wytworzona warstwa ochronna sprawia, że patelnie zyskują warstwę nieprzywieralną, która jednocześnie chroni je przed rdzą. Właśnie to czyni patelnię bardzo trwałą i gwarantuje zadowolenie użytkowników przed długie lata.
Uwaga: metalowa rączka nagrzewa się dlatego też zaleca się stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem.