Patelnia grillowa z dwoma uchwytami 28 cm GreenPan

Kod produktu: CC000683-001

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Może zainteresują Cię nasze oferty specjalne?

Opis produktu

Patelnia grillowa z dwoma uchwytami 28 cm GreenPan wykonana została z aluminium o dużej gęstości, zapewniającego równomierne rozchodzenie się ciepła. Stalowe rączki mocowane za pomocą nitów pozwolą bezpieczne użytkowanie patelni. Wypustki na dnie sprawią, że uzyskasz charakterystyczne paski na smażonym steku, rybie, hamburgerze itp.

Dno patelni z aluminium w technologii Magento™ - dno patelni zbudowano z aluminium nasyconego cząsteczkami ferromagnetycznymi, dzięki którym zjawisko indukcji jest możliwe - i patelnia nagrzewa się mimo nieobecności stali. Dodatkowo dno patelni jest uszlachetnione rozproszonymi cząsteczkami miedzi. Wytworzone ciepło rozprowadzane jest równomiernie, a dno patelni jest znacznie mniej podatne na deformacje.

Powłoka Thermolon™ Infinity - zawiera w swym składzie diamenty. Antyprzywieralna, dobrze rozprowadzająca i utrzymująca ciepło, łatwa do czyszczenia, super wytrzymała. Dzięki niej można i należy używać patelni na małym i średnim ogniu. Wykorzystane do produkcji powłoki diamenty (klasy przemysłowej), zwiększają jej wytrzymałość i przewodnictwo ciepła. Diament posiada 4-krotnie większe przewodnictwo cieplne niż miedź, jest materiałem niewchodzącym w reakcje chemiczne, ma naturalne właściwości antyprzywieralne i jest najtwardszym materiałem znanym człowiekowi.

Patelnie GreenPan zdrowe i przyjazne środowisku!

  • Materiał: aluminium, stal nierdzewna - bez PFOA, nie zawiera ołowiu i kadmu
  • Średnica: 28 cm
  • Można używać na wszystkich rodzajach kuchenek - także indukcyjnych
  • Można używać w piekarniku do 220oC
  • Można myć w zmywarce ale zaleca się mycie ręczne

Instrukcja użytkowania i konserwacji:

  1. Używać tylko małego bądź średniego poziomu ognia bądź mocy. Zbyt wysoka temperatura może zaszkodzić powierzchni patelni i zmienić jej właściwości. Opatentowana powłoka Thermolon doskonale i równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni patelni i długo je utrzymuje.
  2. Zaleca się używanie niewielkich ilości tłuszczu do smażenia. Nie używać oleju z oliwek i tłuszczu w sprayu. Może to spowodować wytworzenie cienkiej zwęglonej warstwy na nieprzywieralnej powłoce patelni.
  3. Nigdy nie zostawiać pustej patelni na palniku.
  4. Nie używać metalowych narzędzi. Należy stosować przyrządy wykonane z drewna, silikonu, bądź specjalnego tworzywa sztucznego.
  5. Nie przecinać potraw na patelni.
  6. Nie narażać patelni na gwałtowne zmiany temperatury. Po użyciu pozostawić patelnię do ostygnięcia, a następnie umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem środka myjącego za pomocą gąbki lub szmatki. Osuszyć i patelnia będzie jak nowa.
  7. Nie stosować ostrych zmywaków.
  8. Przechowując patenie jedna w drugiej zawsze stosować między mini przekładki (papierowe, filcowe etc.) aby uniknąć mechanicznego uszkodzenia powłoki.
  9. Niewielkie powierzchniowe wgniecenia bądź przebarwienia powłoki, jakie powstają w trakcie użytkowania, nie mają wpływu na użytkowanie patelni.
NEWSLETTER
@