Noże Takeshi Saji, ostrze VG-10, rękojeść: żółta kość jelenia

Ostrze VG-10, rękojeść: bycza kość

Rozwiń
Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do

Dzikie i dynamiczne, te dwa słowa najlepiej opisują noże kuchenne wykonane fachowo przez Mistrza Takeshi Saji.

Ostrza noży wykonane są ręcznie z rdzenia ze stali VG-10 oraz niklowanej stali nierdzewnej damasceńskiej o twardości HRC 60-62.

Warstwy białej stali niklowej w tych ostrzach silnie kontrastują z warstwami stali nierdzewnej, tworząc mocny, falisty wzór damasceński, który prawdziwie błyszczy. Aby dodatkowo podkreślić ich dziki wygląd, Mistrz Saji postanowił wykorzystać naturalną kość jelenia do produkcji bardzo gustownych rękojeści mocowanych z pomocą mosiężnego wałka, który pięknie się starzeje.

Tradycyjne techniki kucia Mistrza Saji i jego doświadczenie w produkcji specjalnie zaprojektowanych noży kuchennch, pozwoliły mu wyprodukować te znakomite noże, które mają wiele cech charakterystycznych.

NEWSLETTER
@