Noże japońskie ze stali damasceńskiej

Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Pokaż tylko:  
nowości · promocje
Cena
od do
Widok:  
 

Nóż do carvingu / oczkowania 8 cm Kasumi Damascus

296,10 zł 329,00 zł Oszczędzasz 32,90 zł
produkt niedostępny

Nóż do trybowania 14 cm Kasumi Damascus

384,30 zł 427,00 zł Oszczędzasz 42,70 zł
dodaj do koszyka

Krótki nóż szefa kuchni Chef 20 cm Kasumi Damascus

652,50 zł 725,00 zł Oszczędzasz 72,50 zł
produkt niedostępny

Nóż Slicer 24 cm Kasumi Damascus

541,80 zł 602,00 zł Oszczędzasz 60,20 zł
dodaj do koszyka

Nóż Sashimi 24 cm Kasumi Damascus

918,00 zł 1 020,00 zł Oszczędzasz 102,00 zł
produkt niedostępny

Noże japońskie ze stali damasceńskiej

Noże Kasumi produkowane są w fabryce Sumikama Cutlery, w japońskim mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych i wytrzymałych materiałów, z zastosowaniem zaawansowanych technologii produkcji. Seria Damascus Kasumi wykonana jest z połączenia 32 warstw stali damasceńskiej ze stalą ultra twardą o średniej grubości. Jedynie ich środkowa warstwa działa jak ostrze i jest wykonana z VG-10 - stali wysokowęglowej dla zachowania trwałości i łatwości ostrzenia.

Ostrza noży są ściętę pod kątem 15 stopni, tworząc niezwykle ostrą krawędź, która mierzy się z najlepszymi japońskimi nożami. Noże Kasumi Damascus są wykończone idealnie pasującymi, laminowanymi, drewnianymi uchwytami, które spoczywają na ich trzonku. Są nożami średniej wagi, z bardzo twardymi ostrzami.

NEWSLETTER
@