Noże do porcjowania mięs

Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Pokaż tylko:  
nowości · promocje
Cena
od do
Widok:  
 

Noże do porcjowania, dzielenia i krojenia mięs. Sztywna klinga ułatwia precyzyjne plastrowanie różnego rodzaju kawałków mięsa, pomaga też oddzielić mięso od kości bez większych strat. Do noża często dołączany jest widelec o długich, ostrych zębach, ułatwiający utrzymywanie mięsa na desce kuchennej.

W codziennym życiu każdej kuchni potrzebny jest nóż, za pomocą którego podzieli się mięso na mniejsze porcje. Dobrze, jeśli przy okazji spełni on funkcję tasaka i poradzi sobie z krojeniem chrząstek i kości.

Nóż ostry i mocny, ale delikatny

Dobre noże do porcjowania mięsa muszą być na tyle mocne, by pokonać napotkaną przy krojeniu kość i jednocześnie delikatne, by nie zniszczyć struktury mięsa. Mamy odpowiednie narzędzia, dzięki którym można przygotować wiele dań. Każdy nóż do porcjowania mięsa z naszej oferty pomoże stworzyć zarówno gulasz z dużymi kawałkami, jak i potrawy z drobno pokrojonym mięsem.

Obróbka mięsa wymaga niezawodnego noża z doskonale tnącym ostrzem. Z takim wyposażeniem krojenie, szatkowanie i siekanie jest łatwiejsze. Oferujemy Państwu wyjątkowe serie noży, po które mogą sięgnąć nie tylko odważni szefowie kuchni, ale również amatorzy sztuki kulinarnej.

Nóż łatwy w utrzymaniu higieny

W naszej ofercie znajdą Państwo m.in. japońskie noże do porcjowania z ostrzem zintegrowanym z rękojeścią. Jednolita konstrukcja jest wygodna pod względem utrzymania narzędzia w nienagannej czystości i higienie. Charakterystyczny szlif bardzo ostrej klingi pozwala kroić produkty bez najmniejszego wysiłku.

Rękojeść, w jaką wyposażony jest japoński nóż do porcjowania, wykonana jest z wysokiej jakości materiałów. Noże pewnie leżą w dłoni, a rozwiązanie zastosowane na rękojeściach zapobiegają ich ślizganiu się. Oprócz tego, każdy z oferowanych przez nas noży jest trwały zarówno pod względem odporności na zniszczenia, jak i tępienia się ostrza.

Kroimy na plasterki

W każdej kuchni przyda się również nóż do krojenia szynki. W naszej ofercie znajdą Państwo specjalistyczne narzędzie, które będzie przydatne również w plasterkowaniu łososia. Do odkrawania bardzo cienkich plastrów z dużego płata bardzo delikatnego mięsa świetnie nadają się długie i wąskie klingi. Nóż do krojenia szynki z naszej oferty doskonale radzi sobie zarówno z suchym, jak i soczystym produktem. Nie oprze się mu żaden kawałek mięsa, z którym nie poradziło sobie grubsze i sztywniejsze ostrze.

NEWSLETTER
@