Nóż tytanowy Santoku 18 cm Kasumi Titanium Japanese

Kod produktu: K-22018
Dostępna ilość: 3 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 439,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Nóż tytanowy Santoku 18 cm Kasumi Titanium Japanese. Ostrze noża wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej pokrytej Tytanem, który zapewnia najwyższą odporność i trwałość. Znakomita krawędź ostrza została osiągnięta dzięki połączeniu najlepszej, zaawansowanej technologii z niezrównaną wiedzą i doświadczeniem rzemieślników wykonujących profesjonalne noże kuchenne Kasumi. Ich umiejętności były kultywowane w tradycyjnych, japońskich technikach wytwarzania mieczy, przekazywanych z pokolenia na pokolenie przez ponad 780 lat.

Zastosowany Tytan jest nietoksyczny i nie wytwarza jonu żelazawego, zapobiega spożywaniu metalicznego smaku, pozwalając cieszyć się prawdziwym smakiem potrwa. Tytan jest niezwykle odporny na korozję i łatwy w utrzymaniu w czyszczeniu, konserwacji i codziennym użytkowaniu. Odporny na ścieranie, chroni mocną i ostrą krawędź ostrza wykonanego ze stali molibdenowo-wanadowej. Połączenie tych dwóch materiałów zapewnia, że krawędź tnąca pozostaje ostraw tak długo, jak to tylko możliwe.

Noże Kasumi Titanium polecamy jako alternatywę dla ostrzy ceramicznych, w których jakość ostrza noża jest nadal ważna, ale wymaga również obojętności ostrza ceramicznego.

  • Materiał: stal molibdenowo-wanadowa VG-10, powłoka Tytanowa (nietoksyczna, nie chłonie zapachów i nie wywołuje alergii, obojętna chemicznie i na kwasy)
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z polipropylenu, odporność do 90oC
  • Długość ostrza: 18 cm
  • Długość całkowita: 32 cm
  • Waga: 117 g
  • Wyprodukowany w Seki, Japonia

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@