Nóż szefa kuchni Nagomi Maru 21cm

Kod produktu: NM210CH
Dostępna ilość: 4 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 799,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Nóż szefa kuchni to najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ostry czubek pozwala wykonać precyzyjne nacięcia np. w filetach mięsnych czy rybnych, aby umieścić w nich przyprawy lub przyspieszyć wchłanianie marynaty. Lekko łukowata krawędź tnąca ułatwia siekanie warzyw i ziół bez odrywania czubka od deski. Wysokiej jakości nóż szefa kuchni może też służyć do porcjowania kurczaka, filetowania mniejszych ryb czy porcjowania gorącej pieczeni.

  • Długość ostrza: 21cm
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 440A
  • Twardość ostrza: 58 HRC
  • Rękojeść: drewno warstwowe wzmocnione wstawkami ze stali nierdzewnej
  • Waga: 190g

Noże Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, który łączy tradycję z awangardą w zachwycający sposób. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie. Noże Nagomi Maru to oferta skierowana dla wymagających szefów kuchni oraz profesjonalistów, którzy poszukują harmonii i komfortu wśród licznych zajęć.

Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze minus 170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Ergonomiczne rękojeści z drewna warstwowego wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów. Dzięki niezwykle starannemu wykończeniu noże Nagomi Maru mogą służyć w kuchni przez długie lata, a ich wyjątkowa jakość przekłada się na wysoką kulturę jedzenia.

589,00 zł
Wysyłka -
produkt niedostępny
549,00 zł
Wysyłka -
produkt niedostępny

Kategorie, w których występuje produkt:

NEWSLETTER
@