Nóż szefa kuchni 18cm Tojiro Origami

Kod produktu: F-772
Dostępna ilość: 3 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 399,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Wysokiej jakości japoński nóż kuchenny, który stanowi najbardziej funkcjonalne narzędzie w ręku szefa kuchni. Może być używany do krojenia mięsa i ryb, cięcia warzyw i owoców, siekania cebuli i zieleniny oraz do bardziej wymagających zadań. Nóż ma dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest wyjątkowo wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.

  • Długość ostrza: 18cm
  • Ostrze i rękojeść: wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
  • Waga: 170g
  • Do produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz

Noże kuchenne Tojiro z serii Origami to unikatowa seria noży, którą wyróżnia geometryczny design nawiązujący do japońskiej sztuki składania papieru. Każdy nóż powstaje w całości z jednego arkusza twardej stali nierdzewnej. Technika origami pozwala skutecznie wyeliminować problemy, jakie może ze sobą nieść spawanie różnych elementów, a więc np. rdzewienie czy wyraźne starzenie się noża. Trójkątna rękojeść zapewnia zaskakująco wygodny chwyt i posiada w środku pustą przestrzeń, co zmniejsza wagę produktu. Nowatorski projekt Tojiro, który zdobył prestiżową nagrodę iF Design Award 2012, podkreśla piękno stalowych noży i czyni je praktycznie niezniszczalnymi.

719,00 zł
Wysyłka do 2 dni
389,00 zł
Wysyłka -
produkt niedostępny
499,00 zł
Wysyłka -
produkt niedostępny
499,00 zł
Wysyłka -
produkt niedostępny

Kategorie, w których występuje produkt:

Japońskie noże kuchenne Tojiro z powodzeniem mogą być nazywane kryształem tradycyjnej japońskiej technologii. Technologia, która rozwijała się wraz z kulturą gotowania tego kraju, i była przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała po dziś dzień.

NEWSLETTER
@