Nóż kuchenny do trybowania 16 cm Kasumi Damascus

Kod produktu: 84016
Dostępna ilość: 11 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 427,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Nóż kuchenny do trybowania 16 cm Kasumi Damascus. Klasyczny nóż japoński do krojenia, przydatny do filetowania ryb. Zagięcie na ostrzu chroni Twoje palce. Ze względu na użycie stali tzw. damasceńskiej, nóż jest dosyć sztywny co może utrudniać trybowanie niektórych kawałków mięs czy ryb.

  • Materiał: stal damasceńska wykuwana ręcznie
  • Asymetryczny uchwyt wykonany jest z wielu warstw drewna zaimpregnowanego plastikową żywicą
  • Długość ostrza: 16 cm
  • Twardość: 59-60HRS Rockwell
  • Numer seryjny wykuty na ostrzu
  • Wykonany w 100% ręcznie w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@