Nóż do sashimi Satake Nashiji Black Pakka 20,5cm

Kod produktu: 801-744
Dostępna ilość: 5 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 219,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

  • Długość ostrza: 20,5cm (szlif jednostronny)
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2
  • Rękojeść: odporny na czynniki zewnętrzne materiał Pakkawood 

Satake Nashiji Black Pakka to seria noży o unikatowym wzornictwie. Klinga wykończona jest w stylu "nashiji", który nawiązuje do dawnej techniki zdobienia mieczy. Polega to na tworzeniu faktury przypominającej szorstką skórkę gruszki nashi, co ma także znaczenie praktyczne, ponieważ dzięki delikatnym wgłębieniom produkty łatwiej odchodzą od noża. Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Rękojeści z czarnego materiału Pakkawood są odporne na wilgoć oraz działanie wysokich temperatur. Oryginalne noże z tej serii to znakomita propozycja dla osób ceniących sobie w kuchni praktyczne rozwiązania.

Kategorie, w których występuje produkt:

Satake to szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości produkowane w Japonii. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne noże, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.

NEWSLETTER
@