Nóż do porcjowania 27cm Tojiro DP3

Kod produktu: F-806
CENA: 659,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny
Opis produktu

Kuchenny nóż do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki po ugotowaniu lub upieczeniu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładniej i płynniej, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

  • Długość ostrza: 27cm
  • Materiał: wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna - rdzeń utwardzony domieszką kobaltu, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu
  • Twardość ostrza: 58 +/-1 HRC
  • Waga: 220g
  • Rękojeść: wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.

Noże Tojiro DP3 to profesjonalna linia noży kuchennych, które długo zachowują ostrość i są łatwe w konserwacji, a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.

Kategorie, w których występuje produkt:

Japońskie noże kuchenne Tojiro z powodzeniem mogą być nazywane kryształem tradycyjnej japońskiej technologii. Technologia, która rozwijała się wraz z kulturą gotowania tego kraju, i była przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała po dziś dzień.

NEWSLETTER
@