Nóż do pieczywa 23cm Global SAI

Kod produktu: SAI-05
Dostępna ilość: 5 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 645,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Solidny, stalowy nóż do pieczywa z długim, ząbkowanym ostrzem, które doskonale się sprawdza przy krojeniu twardej, grubej skórki pieczywa. Nóż jest ostry jak brzytwa i idealnie wyważony, co pomaga uzyskać gładkie, równe kromki bez zgniatania puszystego wnętrza w świeżych wypiekach.

  • Długość ostrza: 23cm
  • Ostrze: stal nierdzewna CROMOVA 18 SANSO (3-warstwowa stal nierdzewna młotkowana)
  • Twardość ostrza: 58-59 HRC
  • Waga: 227g

Global SAI to ekskluzywna linia stalowych noży kuchennych, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie noże wytwarzane są ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny, profesjonalny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.

W klingach noży Global SAI zastosowano trzywarstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 58-59 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.

Każdy nóż jest ręcznie polerowany i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów.

Kategorie, w których występuje produkt:

Global SAI to ekskluzywna linia stalowych noży kuchennych, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie noże wytwarzane są ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny, profesjonalny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.

NEWSLETTER
@