Naczynie do terriny lub pasztetu z praską Revol

Kod produktu: 641229

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną oferta

Opis produktu

Naczynie do terriny lub pasztetu czyli francuskich przysmaków, które podasz we francuskim naczyniu. Klasycznie eleganckie naczynie przeznaczone jest głównie do przygotowywania terriny - popularnego pasztetu rybnego, mięsnego lub warzywnego. Wymieszane składniki wkłada się do ceramicznej formy i piecze w kąpieli wodnej - w przeciwieństwie do zwykłego pasztetu, terrina nie jest pieczona, ale raczej gotowana w piekarniku. W zestawie z naczyniem otrzymujesz dopasowaną pokrywkę, cięższą, porcelanową praskę, dzięki której pasztet będzie jednolity i - mimo kruchości - nie będzie się rozpadał. Dzięki idealnie gładkiej strukturze (brak porów), porcelana kulinarna nie chłonie tłuszczu i zapachów. Podczas użytkowania nie odbarwia się i nie rdzewieje, jest odporna na zarysowania i zadrapania. Mycie jest łatwe i skuteczne - wystarczy namoczyć naczynie przez kilkanaście minut, a następnie przetrzeć gąbką - bez szorowania. Naczynie wykonane i szkliwione ręcznie z wysokiej jakości porcelany niezawierającej niebezpiecznych związków chemicznych takich jak kadm czy ołów, dzięki czemu jego użytkowanie jest bezpieczne i zdrowe. Dzięki procesowi wypalania w wysokiej temperaturze 1320st.C, można je używać zarówno w niskich temperaturach (do-20st.C) wstawiając np. do zamrażalnika, jak i w piekarniku (do 300st.C) czy kuchence mikrofalowej.

  • Wymiary: 17 x 12 cm
  • Wysokość: 10 cm
  • Pojemność: 0,6 Litra
  • Materiał: porcelana
  • Wyprodukowane we Francji

NEWSLETTER
@