Mała patelnia aluminiowa 20 cm, ceramiczna powłoka Vintage GreenChef

Kod produktu: CC001961-001

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Patelnie aluminiowe

Opis produktu

Mała patelnia aluminiowa 20 cm, ceramiczna powłoka Vintage GreenChef. Wyposażona w bakelitową, stylową rączkę, która imituje wygląd naturalnego drewna, zachowując jednocześnie właściwości tworzyw - chroni Twoje dłonie przed rozgrzaną patelnią. Najważniejsza cecha to jej nieprzywieralność, którą uzyskuje dzięki ceramicznej powłoce z dodatkiem diamentów. Wykonana z aluminium, dzięki czemu jest lekka, wygodna w użytkowaniu i doskonale rozprowadza ciepło na całej powierzchni.

Powłoka Thermolon™ Infinity - to ceramiczna, nieprzywierająca powłoka, która jest bardzo odporna na zarysowania i uszkodzenia. Wzmocniona wieloma warstwami diamentów (klasy przemysłowej), co zapewnia trwałość, doskonały transfer temperatury (4-krotnie większy niż miedź) i bezproblemową nieprzywieralność. Nie zawiera PFAS, PFOA, ołowiu i kadmu, więc nigdy (w odróżnieniu od Teflonu) nie wydziela toksycznych oparów, nawet jeśli zostanie przegrzana.

Dno indukcyjne Magneto™ jest wykonane z aluminium wypełnionego cząstkami ferromagnetycznymi, aby zapewnić doskonałą wydajność indukcji i doskonałe wyniki gotowania i smażenia na wszystkich płytach kuchennych. Dodatkowo jest uszlachetnione rozproszonymi cząsteczkami miedzi, dzięki czemu wytworzone ciepło rozprowadzane jest równomiernie, a spód jest znacznie mniej podatny na deformacje.

Patelni można używać w piekarniku, można myć w zmywarce, ale w celu zachowania nieskazitelnego wyglądu oraz właściwości nieprzywierających na dłużej, zaleca się mycie ręczne. Przed umyciem patelnię należy wystudzić. Nadaje się do wszystkich płyt kuchennych, w tym indukcyjnych.

  • Materiał: aluminium, bakelit
  • Średnica: 20 cm
  • Średnica dna: 15,5 cm
  • Można używać na wszystkich rodzajach kuchenek także indukcyjnych
  • Można używać w piekarniku do 180oC
  • Zaleca się mycie ręczne

Instrukcja użytkowania i konserwacji:

  1. Bardzo ważna jest temperatura smażenia. Używać tylko małego bądź średniego poziomu ognia bądź mocy. Zbyt wysoka temperatura może zaszkodzić powierzchni patelni i zmienić jej właściwości. Opatentowana powłoka Thermolon™ doskonale i równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni patelni i długo je utrzymuje.
  2. Zaleca się używanie niewielkich ilości tłuszczu do smażenia. Nie używać oleju z oliwek i tłuszczu w sprayu. Może to spowodować wytworzenie cienkiej zwęglonej warstwy na nieprzywieralnej powłoce patelni.
  3. Nigdy nie zostawiać pustej patelni na palniku.
  4. Nie używać metalowych narzędzi. Należy stosować przyrządy wykonane z drewna, silikonu, bądź specjalnego tworzywa sztucznego.
  5. Nie kroić potraw na patelni.
  6. Nie narażać patelni na gwałtowne zmiany temperatury. Po użyciu pozostawić patelnię do ostygnięcia, a następnie umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem środka myjącego za pomocą gąbki lub szmatki. Osuszyć i patelnia będzie jak nowa.
  7. Nie stosować ostrych zmywaków.
  8. Przechowując patenie jedna w drugiej zawsze stosować między mini przekładki (papierowe, filcowe itp.) aby uniknąć mechanicznego uszkodzenia powłoki.
  9. Niewielkie powierzchniowe wgniecenia bądź przebarwienia powłoki, jakie powstają w trakcie użytkowania, nie mają wpływu na użytkowanie patelni.
NEWSLETTER
@