Kuchenny nóż ceramiczny Santoku 16cm Kyocera czarny

Kod produktu: FK-160BK-BK

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Noże Santoku: japońskie, profesjonalne

Opis produktu

Wszechstronny, ceramiczny nóż kuchenny przeznaczony głównie do krojenia warzyw, mięsa i ryb ale nie tylko. Jak każdy japoński nóż Santoku, także i ten posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki. Dzięki dużym gabarytom nóż doskonale nadaje się również do cięcia większych owoców i warzyw, takich jak arbuz, melon, sałata czy kapusta.

  • Długość ostrza: 16cm
  • Materiał: wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC); tworzywo sztuczne

Wyposażony w ceramiczne ostrze, dzięki któremu wszystkie krojone nim produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.

NEWSLETTER
@