Kuchenny nóż ceramiczny do warzyw i owoców 11cm Kyocera Kyotop

Kod produktu: KT-110-HIP-D

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Noże do warzyw i owoców: do obierania, małe i duże

Opis produktu

Najbardziej zaawansowany technologicznie, kuchenny nóż ceramiczny do warzyw i owoców marki Kyocera, w 100% wykańczany ręcznie. Niezbędny w kuchni przy krojeniu produktów małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki, krojenia oliwek lub małego pieczywa (zwłaszcza gorącego). Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Ostrze wyprodukowano z najczystszej i najtwardszej ceramiki na świecie stosowanej do produkcji noży. Klinga jest spiekana w temperaturze 1500oC, pod ciśnieniem sięgającym 20.000t/m2 (metoda HIP – prasowanie izostatyczne na gorąco). Rękojeść wykonano z polerowanego drewna Pakkawood. Zdobiący klingę subtelny deseń symbolizuje japońskie ogrody zen, Karesansui, w których usypane z piasku fale koją serca buddyjskich mnichów i stają się dla nich źródłem inspiracji.

  • Długość ostrza: 11cm
  • Materiał: wysokiej klasy, podwójnie wypalana szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
  • Rękojeść: odporne na wilgoć drewno Pakkawood

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.

NEWSLETTER
@