Kamień do szlifowania noży japońskich - dwustronna osełka 3000/8000 Kasumi

Kod produktu: K-80002
Dostępna ilość: 12 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 419,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Kamień do szlifowania noży japońskich - dwustronna osełka 3000/8000 Kasumi. Do osełki dołączony został kamień naprawczy Shusei Toishi, umożliwiający wygładzenie powierzchni powierzchni roboczej. Dzięki dwóm różnym ziarnistoniom kamienia perfekcyjnie wyszlifujesz i naostrzysz swoje noże kuchenne do ekstremalnie ostrej krawędzi. Kamień o ziarnistości 3000 posłuży do cotygodniowego ostrzenia, natomiast na kamieniu o ziarnie 8000, możesz polerować noże codziennie. Ziarno 8000 jest podobne do tego, używanego przez starych fryzjerów, którzy musieli utrzymywać swoje brzytwny w nieskazitelnym stanie. Podczas ostrzenia należy kamień skrapiać wodą, aby uzyskać lepszy efekt szlifowania, ponieważ woda będzie działała jak smar czy lubrykant.

Przed ostrzeniem należy namoczyć kamień w wodzie z płynem do mycia naczyń przez około 10-15 minut. Zalecany czas ostrzenia około 10 minut.

Akcesoria do ostrzenia noży japońskiej marki Kasumi są zaprojektowane specjalnie do użycia z nożami Kasumi, choć mogą być również używane do każdej innej japońskiej marki nożowej. Pamiętaj, aby zawsze postępować zgodnie z instrukcjami ostrzenia umieszczonymi na opakowaniu.

  • Materiał: kamień ceramiczny, gumowa podstawka
  • Wymiary: 18 x 6 x 3 cm
  • Waga: 625 g
  • Ziarnistość: 3000 / 8000
  • Made in Japan

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@