Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Brytfanny i naczynia żaroodporne
Kamień do pizzy Jamie Oliver, dzięki któremu uzyskasz doskonale wypieczone ciasto bez efektu przypieczonego spodu. Wysokiej jakości kamień sprawia, że temperatura na jego powierzchni rozchodzi się równomiernie i pizza będzie wypieczona dokładnie w każdym miejscu. Wyjętą prosto z piekarnika pizzę, możemy serwować bezpośrednio na stole pamiętając przy tym, aby podłożyć pod niego żaroodporną podkładkę. W przeciwnym razie gorący kamień może uszkodzić blat. Do kamienia dołączona została podkładka z metalowymi uchwytami, która ułatwi jego przenoszenie i będzie korzystnie się prezentować wraz z kamieniem na stole. Kamienia nie wolno stosować w kuchence mikrofalowej. Należy pamiętać, aby nie wkładać go gorącego bezpośrednio pod zimną wodę. Nie można myć go w zmywarce. Przed ponownym użyciem w piekarniku, kamień nie może być mokry. Kamień nadaje się także do wypieku ciasteczek, bułek itp.. Przed pierwszym użyciem, kamień należy wypiec przez godzinę w piekarniku w najwyższej temperaturze. Po każdym kolejnym pieczeniu kamień staje się twardszy. W trakcie użytkowania na jego powierzchni mogą powstawać charakterystyczne odbarwienia co nie ma wpływu na jego właściwości.