Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Noże szefa kuchni do krojenia, siekania, porcjowania
Japoński nóż szefa kuchni to japońska odpowiedź na klasyczny nóż Western Chef's. Może być stosowany z różnymi technikami cięcia w celu osiągnięcia szerokiego zakresu zadań kuchennych i nadaje się do cięcia ogromnej większości mięs, ryb, warzyw i owoców. Jest prawdziwym nożem wielofunkcyjnym.
Pochodzi z manufaktury mistrza kowalstwa Takeshi Saji, który od dziesięcioleci wytwarza tradycyjne noże kute. Jego wyjątkowość polega na dodawaniu nowoczesnych technologii, materiałów i wzorów, przy jednoczesnym zachowaniu tradycyjnych metod wykonywania.
Tym razem wymyślił piękną i bardzo wyjątkową serię noży z twardymi rękojeściami z drewna tropikalnego. Ostrza wykonane z rdzenia VG-10 kutego z warstwowego Nikel Stainless Damascus. Tradycyjny proces kucia ciężkim młotem, znany jako najlepsza metoda, aby uzyskać stal o maksymalnej wydajności w zachowaniu ostrości krawędzi.
Wierzymy, że jakość i wydajność cięcia japońskich noży są najlepsze na świecie i mamy nadzieję, że będziesz cieszyć się doskonałym kunsztem i ostrą krawędzią dzięki każdemu, nowemu nożowi. Japoński nóż powinien być Twoim specjalnym partnerem na długi czas, dlatego też powinno się o niego właściwie dbać. Poniżej kilka ważnych wskazówek: