Japoński nóż kuchenny Santoku 18 cm Kasumi Damascus

Kod produktu: 84018
Dostępna ilość: 9 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 590,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Japoński nóż kuchenny Santoku o długości ostrza 18 cm marki Kasumi z serii Damascus. Tak naprawdę jest to japoński nóż szefa kuchni, często nazywany Santoku - termin oznaczający dosłowanie "trzy drogi". Nóż przeznaczony do krojenia w plastry, kostki i siekania na drobno. Delikatnie zaokrąglone ostrze, szczególnie dobrze nadaje się do rozdrabniania i siekania warzyw. Końcówka ostrza ma punkt podparcia ułatwiający pracę samym nadgarstkiem. Noże Santoku, wcześniej nieznane, stały się teraz podstawowymi modelami w wielu seriach.

  • Materiał: stal damasceńska wykuwana ręcznie
  • Asymetryczny uchwyt wykonany jest z wielu warstw drewna zaimpregnowanego plastikową żywicą
  • Długość ostrza: 18 cm
  • Twardość: 59-60HRS Rockwell
  • Numer seryjny wykuty na ostrzu
  • Wykonany w 100% ręcznie w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@