Global

Japońskie noże kuchenne marki Global wykonane zostały z najwyższej jakości materiałów. Do produkcji klingi stosowana jest opatentowana przez Yoshikin, wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18 (zawierająca 18% chromu, molibden i wanad). Materiał poddawany jest w pierwszej kolejności obróbce cieplnej w temperaturze 1000ºC, a następnie obróbce podzerowej – w temperaturze -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewany. Proces wymrażania powoduje wzrost twardości stali do poziomu 56-58 w skali C Rockwella, dzięki czemu noże Global zachowują ostrość o wiele dłużej niż noże z innych stopów i stają się wyjątkowo odporne na rdzę, przebarwienia czy korozję.

Profesjonalne noże do kuchni Global cechuje wypukły szlif głowni, widoczny w jej przekroju poprzecznym. Boczna powierzchnia klingi – od grzbietu do krawędzi ostrza – nie jest linią prostą, lecz łagodną krzywą. Dzięki takiemu rozwiązaniu ostrze kroi o wiele skuteczniej, a produkty żywnościowe łatwo odchodzą od noża.

Główne zalety noży Global:

  • elegancki design – nowoczesny i niepowtarzalny wzór
  • doskonała jakość – cienkie, ostre jak brzytwa i wytrzymałe klingi
  • czystość i łatwość w konserwacji – jednolita, higieniczna konstrukcja
NEWSLETTER
@