Deski do krojenia drewniane

Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Pokaż tylko:  
nowości · promocje
Cena
od do
Widok:  
 

Deski do krojenia z drewna dawniej były jedynym wyborem. Dzisiaj używane są nie tylko przez tych, którzy cenią sobie naturalne materiały. To także świetny sposób na efektowne podanie przekąsek.

Deski śniadaniowe, do serów i steków – prosto na stół

Deska serów, koreczki czy kanapki znakomicie prezentują się podane właśnie w taki sposób. Przekąski można ciekawie ułożyć na drewnianej powierzchni, obok postawić miseczki z sosami, całość ozdobić gałązkami ziół. Bardzo wygodnym rozwiązaniem są deski śniadaniowe, które mogą posłużyć zarówno do przygotowania, jak i do podania posiłku. Z kolei na imprezowym stole świetnie będą wyglądać deski z podstawkami i o ciekawych kształtach.

Drewniane deski do krojenia – jak o nie dbać?

Drewniane akcesoria nie powinny nigdy pozostawać długo całkowicie zamoczone, bo to może powodować rozwój pleśni i niszczenie materiału. Drewniane deski do krojenia czyścić najlepiej wilgotną szmatką, a w razie widocznych zabrudzeń – z użyciem płynu do naczyń, gąbki i bieżącej wody. Ważne jest, by potem umieścić deskę w miejscu, gdzie szybko wyschnie, jednak nie bezpośrednio przy źródłach ciepła. Tłustych plam i zapachów mięsa czy cebuli pozbyć się pozwoli pocieranie połówką cytryny i solą. Można też najpierw posypać deskę sodą, a potem spryskać wodą z octem. Po każdym sposobie dobrze jest wytrzeć ją później ręcznikiem papierowym.

NEWSLETTER
@