Ceramiczny nóż szefa kuchni Santoku 16cm Kyocera JPN

Kod produktu: JPN-160BK
CENA: 709,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny
Opis produktu

Wszechstronny japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb oraz do siekania ziół i pracy z innymi produktami. Nóż ceramiczny Santoku posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki. Dzięki dużym gabarytom doskonale nadaje się również do cięcia większych owoców i warzyw, takich jak arbuz, melon, sałata czy kapusta.

  • Długość ostrza: 16cm
  • Materiał: wysokiej klasy szlachetna ceramika, twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
  • Rączka: odporne na wilgoć drewno Pakkawood i stal szczotkowana

Dzięki temu, że nóż zaopatrzony jest w ceramiczne ostrze, wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Noże marki Kyocera z serii JPN są ekstremalnie ostre, ultralekkie i całkowicie nierdzewne, a ponieważ powstają z wyjątkowo twardych materiałów, wyróżniają się także dużą odpornością na zużycie. Ekstremalna ostrość sprawia, że produkty nie przywierają do noża i nie zgniatają się w trakcie przygotowywania posiłków.

Kategorie, w których występuje produkt:

Kyocera Corporation to jedna z pierwszych firm, która wprowadziła na rynek kuchenne noże ceramiczne i należy do największych producentów tego typu noży na świecie. Legendarna japońska marka opracowuje własne zaawansowane materiały ceramiczne, wytwarzane na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2) oraz węglika cyrkonu (ZrC) o wysokim stopniu gęstości i czystości.

NEWSLETTER
@