Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Akcesoria do pieczenia ciast, tortów, wypieków
Mercedes wśród wałków do ciasta - szybki, zwinny i bardzo lekki. Stożkowy kształt wałka uzyskano z idealnie gładkiego drewna bukowego. Zwężane końcówki pozwalają wybrać kierunek wałkowania ciasta i w prosty sposób - przez lekkie dociśnięcie prawej lub lewej końcówki - wygładzić ciasto, nadając mu pożądaną wielkość, kształt i grubość. Produkt powstał w wyniku współpracy firmy Tala z brytyjskim piekarzem Richardem Bertinetem, który zyskał sławę na Wyspach, oferując wyjątkowo smaczne chleby w sieci swoich piekarń, pisząc książki na temat pieczenia i zakładając Szkołę Pieczenia. Bertinet radzi najpierw rozwałkować ciasto prostym wałkiem, a następnie użyć francuskiego wałka do, aby nadać mu właściwy kształt oraz grubość.