Trzepaczki kuchenne

Rozwiń
Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do

Pomimo iż niemal każdą czynność w kuchni można wykonać przy pomocy urządzeń elektrycznych, to wiele osób lubi korzystać z tradycyjnych trzepaczek. Dobrze leżące w dłoni narzędzie pozwoli ubić jajka i śmietanę w czasie krótszym niż wyciągnięcie, złożenie, następnie umycie i schowanie miksera.

Trzepaczki kuchenne – kiedy są nie do zastąpienia?

Nie zawsze można zastąpić te narzędzia robotem kuchennym czy elektrycznym mikserem. Trzepaczki kuchenne mają za zadanie napowietrzyć masę i wymieszać składniki. Do ciast stosowane są wtedy, kiedy wymieszać trzeba delikatnie, aby na przykład nie opadła przygotowana piana. Trudno wyobrazić sobie też szybkie obroty końcówki miksera podczas mieszania sosu. Zwykła trzepaczka to także najlepszy sposób na uzyskanie puszystego i delikatnego omletu.

Trzepaczki spiralne czy klasyczne?

Trzepaczki spiralne idealnie nadają się do ubijania piany z białek. Przy ich pomocy można również ubić gęstą śmietanę. Trzepaczki o tradycyjnej formie również nadają się do tych zadań, są przy tym bardziej uniwersalne. Typowe trzepaczki do ciast sprawdzą się podczas przygotowywania wielu różnych potraw i składników. Uznani producenci tworzą też nowatorskie rozwiązania, jak narzędzia składane, które można zmienić w płaską szpatułkę do mieszania sosu w małym rondelku.

 

NEWSLETTER
@