Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Akcesoria do pieczenia mięs
Separator do tłuszczu Good Grips amerykańskiej marki OXO, sprawi, że twoje zupy i sosy będą zdrowsze i smaczniejsze. Wykonany z tritanu - tworzywa sztucznego, odpornego na wysoką tempraturę. Wewnętrzne sito zatrzyma większe kawałki potrawy, a korek uniemożliwi przedostanie się tłuszczu przez dzióbek na zewnątrz. Na bocznej ściance naczynia umieszczona została podziałka.
Sposób użycia: przygotowywaną zupę należy przelać do naczynia przez sitko znajdujące się w zestawie, które zatrzyma drobne cząstki włoszczyzny. Pod wpływem spadającej temperatury tłuszcz będzie się gromadził na powierzchni (przed nalaniem należy koniecznie zatkać dziobek czerwonym stoperem - powietrze wypchnie z niego tłuszcz). Po wytrąceniu się tłuszczu wyjąć korek i sito, a klarowną zupę (np. rosół) przelać do drugiego naczynia.