Kategorie:

Noże kuchenne

Znakomite noże kuchenne, które z pewnością są najbardziej potrzebnym sprzętem w kuchni. Aby jednak w pełni spełniał swoją rolę i nie tępił się w zbyt krótkim odstępie czasu, musimy wybrać noże pochodzące od znakomitych producentów, takich jak AdHoc, Bodum, Scanpan, czy Tramontina. Dzięki takiemu wyborowi z pewnością będziemy cieszyć się jego praktycznością na długie lata, a przystępna cena tych produktów z pewnością zadowoli każdego, kto zdecyduje się na taki zakup.


Wysyłka gratis! Blok na noże z nożami Grand Gourmet WMF
1 299,00
produkt niedostępny
Kuchenny nóż uniwersalny Spitzenklasse Plus WMF
229,00
produkt niedostępny
Nóż do steków TB Maestro 12cm
299,00
produkt niedostępny


Blok na noże z nożami Grand Gourmet WMF

Wysokiej jakości blok na noże z nożami kuchennymi renomowanej, niemieckiej marki WMF. Blok wyróżnia się na tle innych nowoczesnym designem. To projekt idealnie stworzony dla noży kuchennych, które będą w nim odpowiednio, bezpiecznie osadzone. Dzięki takiemu zestawowi w kuchni, można mieć zawsze pod ręką noże, które przecież są niezbędnym elementem wyposażenia kuchennego. Taki blok pozwoli na skuteczne uporządkowanie noży w kuchni – jest to o wiele bezpieczniejsze i bardziej praktyczne rozwiązanie niż trzymanie ich w szufladzie. Masz do nich łatwiejszy i szybszy dostęp. Poza tym, blok może stanowić również element dekoracyjny, dzięki czemu upiększy kuchenny blat w minimalistyczny sposób.  Elegancki komplet noży kuchennych Grand Gourmet, to prosty ponadczasowy kształt rękojeści ze stali nierdzewnej. Precyzję gwarantują ostrza będące efektem wykuwania noży w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Noże idealnie układają się w dłoni, co pozwala na ich pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Niezawodność noży z serii Gran Gourmet uzyskano dzięki najwyższej jakości najlepszych materiałów. Serdecznie polecamy na prezent na nowe mieszkanie.

Noże w zestawie:

  1. nóż kuchenny 9 cm
  2. nóż kuchenny 11 cm
  3. nóż do pieczywa 19 cm
  4. nóż szefa kuchni 20 cm
  • Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne, ostrza noży ze stali kutej CrMoV15
  • Wyprodukowane w Niemczech
  • Noże myć ręcznie
  • Blok czyścić wilgotną ściereczką
  • Kolekcja: Grand Gourmet
Deska i sztućce do krojenia pieczeni Duo Carve Joseph Joseph

Dwustronna deska do krojenia CutCarve Plus oraz sztućce do krojenia pieczeni to innowacyjne rozwiązanie ułatwiające porcjowanie świeżo upieczonego kawałka mięsa. Powierzchnia deski nachylona jest pod niewielkim kątem, dzięki czemu soki zbierają się w niższej części, aby je opróżnić wystarczy przechylić narożnik. Jedna strona deski jest gładka, natomiast na drugiej umieszczone zostały wypustki, pomogą one utrzymać w miejscu świeżą pieczeń albo mięso, które właśnie kroimy. Deska dobrze trzyma się blatu, ponieważ krawędzie zostały wzbogacone o gumową powłokę antypoślizgową. Dołączony nóż oraz widelec wyposażone zostały w magnetyczne mocowanie w rękojeściach oraz pokrowiec z tworzywa sztucznego, co zapewnia wygodne i bezpieczne przechowywanie. Ostrze noża wykonane zostało z japońskiej stali nierdzewnej, a widelec ze stali 18/8. Deskę można myć w zmywarce, natomiast sztućce myć ręcznie i suszyć bezpośrednio po umyciu.

  • Wymiary deski: 37,5x29,5x2,5cm
  • Wymiary sztućców: 34x4cm
  • Materiał: tworzywo sztuczne, guma, stal nierdzewna 18/8
  • Projekt: Studio17 Design
Japoński nóż kuchenny do plastrowania ryb Bunmei Yanagi Sashimi 27cm

Stalowy nóż kuchenny Yanagi Sashimi o długości ostrza 27cm. Wyprodukowany w Japonii. Ostrze tego noża ma szlif jednostronny. Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. Yanagi znaczy w języku japońskim "wierzba", ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

  • Długość ostrza: 27cm
  • Szlif jednostronny
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
  • Twardość ostrza: 56-57 HRC
  • Rękojeść: drewno magnoliowe
  • Waga: 152g

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki Global. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Kuchenny nóż uniwersalny Spitzenklasse Plus WMF

Elegancki, precyzyjny, ergonomiczny, bezpieczny, uniwersalny i niezawodny – to tylko niektóre z cech, jakie można przypisać nożowi, który chcemy zaprezentować. Nóż, który powinien znaleźć się bezwzględnie w każdej kuchni, w której przygotowywane są pyszne potrawy. Produkt, o którym mowa, to nóż kuchenny uniwersalny Spitzenklasse Plus niemieckiej marki WMF. Jego elegancja, to prosty ponadczasowy kształt rękojeści z tworzywa sztucznego, mocowanej do podstawy ostrza za pomocą stalowych nitów, oraz lśniący kolor będący zasługą stali nierdzewnej, z której został wykonany. Precyzję gwarantuje ostrze będące efektem wykuwania noża w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Nóż idealnie układa się w ręku, co pozwala na jego pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Niezawodność noży z serii Spitzenklasse Plus uzyskano dzięki najwyższej jakości najlepszych materiałów.

  • Materiał: ostrze z kutej stali nierdzewnej CrMoV15, tworzywo sztuczne
  • Długość całkowita: 25cm
  • Długość ostrza: 14cm
  • Kolekcja: Spitzenklasse Plus
  • Należy myć ręcznie
  • Wyprodukowany w Niemczech

Mały nóż kuchenny uniwersalny TB Maestro Evercut 11cm

Nieduży uniwersalny nóż przeznaczony do krojenia. To idealny nożyk dla wszystkich, którzy nie przepadają za większymi nożami, a potrzebują uniwersalnego ostrza do pracy w kuchni.

Nóż uniwersalny ma ostrze o długości 11 cm, to złoty środek pomiędzy małym nożem do obierania, a większym nożem szefa kuchni. Jest idealny do krojenia warzyw, owoców, mięsa. Świetnie kroi warzywa w julienne (cienkie paski).

Seria Maestro Evercut to noże tworzone przez przyjazną środowisku firmę TB Groupe we Francji. Noże są wykonane ze stali najwyższej jakości. Na krawędź tnącą została laserowo naniesiona warstwa węglika tytanu, co sprawia że stalowe ostrze jest nawet 5 razy bardziej wytrzymałe niż w nożach ceramicznych! To znaczy, że trzeba je ostrzyć o wiele rzadziej. To niezwykle ostre ostrze nie wymaga ostrzenia przez okres około 25 lat normalnego używania zachowując przy tym elastyczność typowego ostrza stalowego.

Rękojeść jest wykonana z polimeru wysokiej jakości. Klasyczny kształt dobrze układa się w dłoni, co sprawia, że krojenie nim jest łatwe i przyjemne. Każdy z noży ma unikalny numer serii, który można zarejestrować na stronie producenta. Noże z serii Maestro można myć w zmywarce.

  • Długość ostrza: 11cm
  • Materiał: stal nierdzewna, wysokiej jakości tworzywo sztuczne
  • Eleganckie opakowanie
  • Wyprodukowany we Francji

Technologia Evercut opracowana przez firmę Tarrerias Bonjean jest przełomowym rozwiązaniem w zakresie twardości oraz odporności ostrzy stalowych na ścieranie, a co za tym idzie długotrwałej ostrości. Jest ona wynikiem ponad pięcioletnich prac badawczych uwieńczonych międzynarodowymi patentami. Technologia polega na laserowym spajaniu węglika tytanu ze stalowym podłożem. Dzięki temu przy zachowaniu wszystkich korzystnych cech ostrza stalowego uzyskano wieczną ostrość – evercut. Węglik tytanu jest materiałem niezwykle twardym, gdyż w skali twardości Mohsa osiąga wartość do 9,5, podczas gdy stal osiąga wartość od 4,5 do 7,5, tlenek cyrkonu, z którego wykonywane są najwyższej jakości noże ceramiczne do 8,5. Z kolei w tej skali najtwardszy minerał - diament ma wartość twardości równą 10.

Rezultatem zastosowanej technologii jest wyjątkowe ostrze. Jego wydajność cięcia jest 300 razy większa od dostępnych obecnie noży stalowych (potwierdzają to testy niezależnego laboratorium CATRA - test cięcia zgodny z normą ISO 8442-5-2005). Odpowiada to przeciętnie 25 letniej eksploatacji bez konieczności ostrzenia. Ponadto głownia noża wykonana w technologii Evercut zachowuje elastyczność typową dla noży stalowych, dzieki czemu nie jest narażona na złamania jak głownie wykonane z materiałów ceramicznych.

Każdy nóż wykonany w technologii Evercut posiada dożywotnią gwarancję. Na ostrzu znajduje się logo producenta, logo Evercut oraz numer, który jest unikalny i właściwy jedynie dla tego noża, na którym się znajduje. Z chwilą zakupu należy dokonać rejestracji tego numeru w serwisie producenta aby rozpocząć korzystanie z gwarancji. W przypadku, gdy użytkownik uzna, że nóż mino prawidłowej eksploatacji utracił ostrość może zgłosić ten fakt i przesłać nóż do naostrzenia w zakładzie wytwórczym.

Nóż do chleba Rosendahl Grand Cru

Nóż do chleba Grand Cru firmy Rosendahl jest doskonałym narzędziem i pomocnikiem w kuchni każdego, a nie tylko profesjonalisty. Nóż charakteryzuje się rowkowanym, wytrzymałym ostrzem, które jest wręcz idealne do cięcia pieczywa. Optymalną stabilność i rozkład masy gwarantuje ostrze przebiegające w głąb uchwytu. Ostrość została zapewniona poprzez ostrzenie pod kątem 30 stopni. Wszystkie te cechy sprawiają, że nóż o długości ostrza 21 cm z serii Grand Cru jest idealnym i stylowym dodatkiem do kuchni oraz niezastąpionym pomocnikiem w codziennych czynnościach. Producent nie zaleca jego mycia w zmywarkach. Jego wygląd sprawia, że może być świetnym prezentem dla każdego zajmującego się kucharzeniem.

  • Materiał: tworzywo sztuczne wzmocnione włóknem szklanym, stal nierdzewna
  • Długość ostrza: 21cm
  • Długość noża: 34cm
Nóż do chleba Spitzenklasse Plus WMF

Elegancki, precyzyjny, ergonomiczny, bezpieczny, uniwersalny i niezawodny – to tylko niektóre z cech, jakie można przypisać nożowi, który chcemy zaprezentować. Nóż, który powinien znaleźć się bezwzględnie w każdej kuchni, w której przygotowywane są pyszne potrawy. Produkt, o którym mowa, to nóż do chleba Spitzenklasse Plus niemieckiej marki WMF. Jego elegancja, to prosty ponadczasowy kształt rękojeści z tworzywa sztucznego, mocowanej do podstawy ostrza za pomocą stalowych nitów, oraz lśniący kolor będący zasługą stali nierdzewnej, z której został wykonany. Precyzję gwarantuje ostrze będące efektem wykuwania noża w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Nóż idealnie układa się w ręku, co pozwala na jego pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Niezawodność noży z serii Spitzenklasse Plus uzyskano dzięki najwyższej jakości najlepszych materiałów.

  • Materiał: ostrze z kutej stali nierdzewnej CrMoV15, tworzywo sztuczne
  • Długość całkowita: 31,5cm
  • Długość ostrza: 20cm
  • Kolekcja: Spitzenklasse Plus
  • Należy myć ręcznie
  • Wyprodukowany w Niemczech

Nóż do chleba TB Maestro 21cm

Nóż do chleba o długim - 21cm, ząbkowanym ostrzu. Został specjalnie zaprojektowany do krojenia pieczywa. Kształt noża oraz szerokie ząbki na ostrzu sprawiają, że idealnie nadaje się on do krojenia pieczywa, nawet tego bardzo świeżego. Nie zgniata go ani nie zmienia struktury miąższu. Może się również przydać do krojenia delikatnych warzyw i owoców, np. taki jak pomidory. Seria Maesto to noże tworzone przez przyjazną środowisku firmę TB Groupe z Francji. Noże są wykonane ze stali najwyższej jakości. Rękojeść jest wykonana z polimeru wysokiej jakości. Klasyczny kształt dobrze układa się w dłoni, co sprawia, że krojenie nim jest łatwe i przyjemne. Każdy z noży ma unikalny numer serii, który można zarejestrować na stronie producenta. Noże z serii Maestro można myć w zmywarce.

  • Długość ostrza: 21cm
  • Materiał: stal nierdzewna, wysokiej jakości tworzywo sztuczne
  • Eleganckie opakowanie
  • Wyprodukowany we Francji

Nóż do filetowania Grand Gourmet WMF

Elegancki, precyzyjny, ergonomiczny, bezpieczny, uniwersalny i niezawodny – to tylko niektóre z cech, jakie można przypisać nożowi, który właśnie chcemy zaprezentować. Nóż, który powinien znaleźć się bezwzględnie w każdej kuchni, w której przygotowywane są jakiekolwiek potrawy. Nóż, o którym mowa, to nóż do filetowania Grand Gourmet niemieckiej marki WMF. Jego elegancja, to prosty ponadczasowy kształt oraz srebrzysty, lśniący kolor będący zasługą polerowanej stali nierdzewnej, z której został wykonany. Precyzję gwarantuje długotrwała ostrość będąca efektem wykuwania noża w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Ergonomię zapewnia projekt oraz wykonanie. Nóż idealnie układa się w ręku, co pozwala na jego pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, opatentowana stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Uniwersalność noża przejawia się w możliwości zastosowania go do krojenia oraz obierania warzyw i owoców. Niezawodność to najwyższa jakość i najlepsze materiały.

  • Materiał: Cromargan® opatentowany przez WMF stop metali, odporny na uszkodzenia i zadrapania, działanie kwasów z warzyw i owoców, nie absorbuje zapachów - stal nierdzewna 18/10, ostrze z kutej stali nierdzewnej 18/10 CrMoV15
  • Długość całkowita: 28,5cm
  • Długość ostrza: 16cm
  • Kolekcja: Grand Gourmet
  • Należy myć ręcznie
  • Wyprodukowany w Niemczech

Nóż do filetowania i oprawiania dużych ryb Bunmei Oroshi 24cm

Stalowy nóż kuchenny Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy do filetowania i oprawiania średnich oraz dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi. Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.

  • Długość ostrza: 24cm
  • Szlif jednostronny
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
  • Twardość ostrza: 56-57 HRC
  • Rękojeść: drewno magnoliowe
  • Waga: 261g 

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki Global. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Nóż do filetowania mięsa TB Maestro 14cm

Nóż do trybowania i filetowania mięsa. Ma cienkie i dosyć długie ostrze 14 cm. Nóż idealny do różnego rodzaju mięsa, często używany przez rzeźników i szefów kuchni. Ułatwia wycinanie tłuszczu, żył, a przede wszystkim kości. Nadaje się nawet do tak precyzyjnej pracy, jak trybowanie kości z drobiu. Seria Maesto to noże tworzone przez przyjazną środowisku firmę TB Groupe z Francji. Noże są wykonane ze stali najwyższej jakości. Rękojeść jest wykonana z polimeru wysokiej jakości. Klasyczny kształt dobrze układa się w dłoni, co sprawia, że krojenie nim jest łatwe i przyjemne. Każdy z noży ma unikalny numer serii, który można zarejestrować na stronie producenta. Noże z serii Maestro można myć w zmywarce.

  • Długość ostrza: 14cm
  • Materiał: stal nierdzewna, wysokiej jakości tworzywo sztuczne
  • Eleganckie opakowanie
  • Wyprodukowany we Francji

Nóż do mięsa Elevate Joseph Joseph

Nóż do porcjowania, trybowania i filetowania mięsa Elevate marki Joseph Joseph. Długie, wąskie ostrze wykonane zostało ze stali nierdzewnej z silikonową powłoką, która zapobiega przywieraniu krojonych produktów. Uniwersalny nóż, przeznaczony do codziennych prac w kuchni, krojenia, siekania czy szatkowania. Ergonomiczna rękojeść wykonana została z tworzywa sztucznego. Dodatkowa podpórka utrzymuje ostrze noża tuż nad powierzchnią blatu. W komplecie etui zabezpieczające ostrze przed tępieniem i ułatwiające przechowywanie noża. Noże Elevate należy myć ręcznie.

  • Długość całego noża: 33cm
  • Długość otrza: 19,5cm
  • Kolor: grafitowy z czerwonymi dodatkami
  • Materiał: stal, tworzywo sztuczne, silikon
  • Projekt: Derek Roberts
Nóż do obierania Nagomi Maru 9cm

Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Cienka klinga pozwala ciąć gładko, tuż pod skórką i nie klinuje się w twardszych warzywach, takich jak marchewka, co może powodować straty produktu. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek.

  • Długość ostrza: 9cm
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 440A
  • Twardość ostrza: 58 HRC
  • Rękojeść: drewno warstwowe wzmocnione wstawkami ze stali nierdzewnej
  • Waga: 80g

Noże Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, który łączy tradycję z awangardą w zachwycający sposób. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie. Noże Nagomi Maru to oferta skierowana dla wymagających szefów kuchni oraz profesjonalistów, którzy poszukują harmonii i komfortu wśród licznych zajęć.

Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze minus 170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Ergonomiczne rękojeści z drewna warstwowego wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów. Dzięki niezwykle starannemu wykończeniu noże Nagomi Maru mogą służyć w kuchni przez długie lata, a ich wyjątkowa jakość przekłada się na wysoką kulturę jedzenia.

Nóż do obierania warzyw i owoców OXO Good Grips

Mały nóż do obierania warzyw i owoców OXO Good Grips. Ostrze noża zaprojektowane do obierania, wydrążania, przycinania i krojenia w plastry. Wyposażony w ostrze o długości 9cm. W nożu zastosowano antypoślizgową, miękką, wygodną rękojeść.

  • Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne wolne od BPA
  • Wymiary:
    • długość: 18cm
    • szerokość: 2,5cm
    • grubość: 2cm
  • Zaleca się mycie ręczne w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń. Po umyciu wytrzeć do sucha miękką ściereczką.

Nóż do patroszenia i filetowania ryb Bunmei Deba 19,5cm

Deba to japoński, tradycyjny nóż kuchenny, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

  • Długość ostrza: 19,5cm
  • Szlif jednostronny
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
  • Twardość ostrza: 56-57 HRC
  • Rękojeść: drewno magnoliowe
  • Waga: 296g

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki Global. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Nóż do pieczywa Nagomi Maru 21cm

Specjalistyczny nóż kuchenny do krojenia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej, ząbkowanej krawędzi tnącej doskonale sobie poradzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Cienka klinga pozwala ciąć pieczywo na równe, niespłaszczone kromki, bez zgniatania delikatnego miąższu bułek czy chleba.

  • Długość ostrza: 21cm
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 440A
  • Twardość ostrza: 58 HRC
  • Rękojeść: drewno warstwowe wzmocnione wstawkami ze stali nierdzewnej
  • Waga: 170g

Noże Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, który łączy tradycję z awangardą w zachwycający sposób. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie. Noże Nagomi Maru to oferta skierowana dla wymagających szefów kuchni oraz profesjonalistów, którzy poszukują harmonii i komfortu wśród licznych zajęć.

Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze minus 170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Ergonomiczne rękojeści z drewna warstwowego wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów. Dzięki niezwykle starannemu wykończeniu noże Nagomi Maru mogą służyć w kuchni przez długie lata, a ich wyjątkowa jakość przekłada się na wysoką kulturę jedzenia.

Nóż do pieczywa OXO Good Grips

Nóż do pieczywa OXO Good Grips. Ostrze noża zaprojektowane do krojenia świeżego pieczywa, bułek, bagietek, drożdżówek czy brioszek. Wyposażony w szerokie ostrze o długości 20,5cm. W nożu zastosowano antypoślizgową, miękką, wygodną rękojeść.

  • Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne wolne od BPA
  • Wymiary:
    • długość: 33,5cm
    • szerokość: 3,6cm
    • grubość: 2,5cm
  • Zaleca się mycie ręczne w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń. Po umyciu wytrzeć do sucha miękką ściereczką.

Nóż do pieczywa, podwójny, ząbkowany szlif Grand Gourmet WMF

Elegancki, precyzyjny, ergonomiczny, bezpieczny, uniwersalny i niezawodny – to tylko niektóre z cech, jakie można przypisać nożowi, który właśnie chcemy zaprezentować. Nóż, który powinien znaleźć się bezwzględnie w każdej kuchni, w której przygotowywane są jakiekolwiek potrawy. Nóż, o którym mowa, to nóż do pieczywa, podwójny, ząbkowany szlif Grand Gourmet WMF Grand Gourmet niemieckiej marki WMF. Jego elegancja, to prosty ponadczasowy kształt oraz srebrzysty, lśniący kolor będący zasługą polerowanej stali nierdzewnej, z której został wykonany. Precyzję gwarantuje długotrwała ostrość będąca efektem wykuwania noża w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Ergonomię zapewnia projekt oraz wykonanie. Nóż idealnie układa się w ręku, co pozwala na jego pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, opatentowana stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Uniwersalność noża przejawia się w możliwości zastosowania go do krojenia oraz obierania warzyw i owoców. Niezawodność to najwyższa jakość i najlepsze materiały.

  • Materiał: Cromargan® opatentowany przez WMF stop metali, odporny na uszkodzenia i zadrapania, działanie kwasów z warzyw i owoców, nie absorbuje zapachów - stal nierdzewna 18/10, ostrze z kutej stali nierdzewnej 18/10 CrMoV15
  • Długość całkowita: 32cm
  • Długość ostrza: 19cm
  • Kolekcja: Grand Gourmet
  • Należy myć ręcznie
  • Wyprodukowany w Niemczech

Nóż do pieczywa, podwójny, ząbkowany szlif Spitzenklasse Plus WMF

Elegancki, precyzyjny, ergonomiczny, bezpieczny, uniwersalny i niezawodny – to tylko niektóre z cech, jakie można przypisać nożowi, który chcemy zaprezentować. Nóż, który powinien znaleźć się bezwzględnie w każdej kuchni, w której przygotowywane są pyszne potrawy. Produkt, o którym mowa, to nóż do pieczywa Spitzenklasse Plus niemieckiej marki WMF. Jego elegancja, to prosty ponadczasowy kształt rękojeści z tworzywa sztucznego, mocowanej do podstawy ostrza za pomocą stalowych nitów, oraz lśniący kolor będący zasługą stali nierdzewnej, z której został wykonany. Precyzję gwarantuje ostrze będące efektem wykuwania noża w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Nóż idealnie układa się w ręku, co pozwala na jego pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Niezawodność noży z serii Spitzenklasse Plus uzyskano dzięki najwyższej jakości najlepszych materiałów.

  • Materiał: ostrze z kutej stali nierdzewnej CrMoV15, tworzywo sztuczne
  • Długość całkowita: 31,5cm
  • Długość ostrza: 20cm
  • Kolekcja: Spitzenklasse Plus
  • Należy myć ręcznie
  • Wyprodukowany w Niemczech

Nóż do plasterkowania OXO Good Grips

Nóż kuchenny do plasterkowania OXO Good Grips. Ostrze noża zaprojektowane do krojenia drobiu, pieczeni czy wędlin na równe plasterki. Wyposażony w ostrze stożkowe o długości 20cm oraz antypoślizgową, miękką, wygodną rękojeść.

  • Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne wolne od BPA
  • Wymiary:
    • długość: 36cm
    • szerokość: 4cm
    • grubość: 2,5cm
  • Zaleca się mycie ręczne w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń. Po umyciu wytrzeć do sucha miękką ściereczką.

Nóż do plastrowania surowych ryb i owoców morza Bunmei Tako Sashimi 21cm

Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi i sushi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa Tako oznacza po japońsku ośmiornicę i wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

  • Długość ostrza: 21cm
  • Szlif jednostronny
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
  • Twardość ostrza: 56-57 HRC
  • Rękojeść: drewno magnoliowe
  • Waga: 98g

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki Global. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Nóż do rozsmarowywania masła Mastrad

Zapewnienie sobie w kuchni wygodnych warunków do przygotowywania potraw to podstawa. Dlatego wybierz niezwykle poręczny, odpowiednio wyprofilowany nóż do rozsmarowywania, od renomowanego, francuskiego producenta, marki Mastrad. Nóż pozwoli Ci równomiernie i bezproblemowo rozsmarować np.: masło, dżem czy krem czekoladowy. W bezpieczny i praktyczny sposób, czasem rozsmarowywanie tego typu smakołyków sprawia nie lada problemy. Dlatego tym bardziej warto zafundować sobie taki właśnie poręczny, specjalnie przystosowany do tego celu nożyk, który będzie dużym ułatwieniem. Przygotowywanie smakowitych kanapek jeszcze nigdy nie było takie proste! Zadbaj o to, byście Ty i Twoja rodzina mieli jak najlepsze warunki do tych podstawowych zadań kuchennych!

  • Materiał: silikon, nylon
  • Wymiary całkowite: 19,8 x 2,5 x 0,5cm
Nóż do sałaty Judge

Nóż do sałaty marki Judge ułatwi szybkie pokrojenie dużych ilości sałaty, kapusty lub innych warzyw liściastych. Nóż został wykonany z wysokiej jakości tworzywa, posiada delikatnie ząbkowane ostrze. Konstrukcja ząbków i materiał z jakiego został wykonany nóż są istotne, ponieważ sałata nie powinna być krojona nożem metalowym, gdyż w miejscu kontaktu ze stalą nabiera rdzawego koloru. Noże z tworzywa czy ceramiki nie wchodzą w reakcję z warzywami i nie powodują ich gorzknięcia ani zmiany koloru.

  • Materiał: tworzywo sztuczne
  • Długość: 30cm
Nóż do sałaty MSC

Nóż do sałaty marki MSC wyposażony w ostrze z tworzywa sztucznego. Zapobiega ono niszczeniu włókien sałaty, która dzięki temu nie ciemnieje. Sprawdzi się w każdej kuchni, pomoże przy przygotowaniu sałatki na rodzinny obiad. Odpowiednio wyprofilowana rękojeść ułatwia jego użytkowanie.

Nóż do siekania warzyw Rosendahl Grand Cru

Nóż do siekania warzyw i świeżych ziół Grand Cru firmy Rosendahl. Nóż wyposażony w ostrze o długości 16 cm, przebiegające w głąb uchwytu oraz ergonomiczny i elegancki uchwyt w czarnym kolorze to idealny dodatek do każdej kuchni. Stanowi stylowe dopełnienie wnętrza naszej kuchni, która jest sercem każdego domu. Nóż ten jest produkowany ze stali nierdzewnej oraz tworzywa sztucznego wzmacnianego włóknem szklanym. Wysokość ostrza to 4,5 cm, grubość uchwytu to zaledwie 1,9cm. Nóż ten powinien być niezastąpionym towarzyszem każdej osoby przebywającej codziennie w kuchni. Zdecydowanie ułatwia i pomaga zaoszczędzić czas, który można spędzić z rodziną. Tego typu nóż nie potrzebuje dodatkowej reklamy.

  • Materiał: tworzywo sztuczne wzmocnione włóknem szklanym, stal nierdzewna
  • Długość ostrza: 16cm
  • Długość noża: 29cm
Nóż do smarowania OXO Good Grips

Nóż do smarowania OXO Good Grips. Ostrze noża zaprojektowane do rozsmarowywania masła, serów, dżemu, marmolady czy miodu. W nożu zastosowano antypoślizgową, miękką, wygodną rękojeść.

  • Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne wolne od BPA
  • Wymiary:
    • długość: 23 cm
    • szerokość: 2,5cm
  • Zaleca się mycie ręczne w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń. Po umyciu wytrzeć do sucha miękką ściereczką.
Nóż do steków Spitzenklasse Plus WMF

Elegancki, precyzyjny, ergonomiczny, bezpieczny, uniwersalny i niezawodny – to tylko niektóre z cech, jakie można przypisać nożowi, który chcemy zaprezentować. Nóż, który powinien znaleźć się bezwzględnie w każdej kuchni, w której przygotowywane są pyszne potrawy. Produkt, o którym mowa, to nóż do steków Spitzenklasse Plus niemieckiej marki WMF. Jego elegancja, to prosty ponadczasowy kształt rękojeści z tworzywa sztucznego, mocowanej do podstawy ostrza za pomocą stalowych nitów, oraz lśniący kolor będący zasługą stali nierdzewnej, z której został wykonany. Precyzję gwarantuje ostrze będące efektem wykuwania noża w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Nóż idealnie układa się w ręku, co pozwala na jego pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Niezawodność noży z serii Spitzenklasse Plus uzyskano dzięki najwyższej jakości najlepszych materiałów.

  • Materiał: ostrze z kutej stali nierdzewnej CrMoV15, tworzywo sztuczne
  • Długość całkowita: 22cm
  • Długość ostrza: 12cm
  • Kolekcja: Spitzenklasse Plus
  • Należy myć ręcznie
  • Wyprodukowany w Niemczech

Nóż do steków TB Maestro 12cm

Nóż specjalnie dedykowany do krojenia steków. 12-cm ostrze sprawia, że jest idealny jako element zastawy stołowej. Ostrze jest na tyle ostre, że przecina zarówno ugotowane, upieczone, usmażona, jak i surowe mięso. Seria Maesto to noże tworzone przez przyjazną środowisku firmę TB Groupe z Francji. Noże są wykonane ze stali najwyższej jakości. Rękojeść jest wykonana z polimeru wysokiej jakości. Klasyczny kształt dobrze układa się w dłoni, co sprawia, że krojenie nim jest łatwe i przyjemne. Każdy z noży ma unikalny numer serii, który można zarejestrować na stronie producenta. Noże z serii Maestro można myć w zmywarce.

  • Długość ostrza: 12cm
  • Materiał: stal nierdzewna, wysokiej jakości tworzywo sztuczne
  • Eleganckie opakowanie
  • Wyprodukowany we Francji

Nóż do szatkowania Grand Gourmet WMF

Elegancki, precyzyjny, ergonomiczny, bezpieczny, uniwersalny i niezawodny – to tylko niektóre z cech, jakie można przypisać nożowi, który właśnie chcemy zaprezentować. Nóż, który powinien znaleźć się bezwzględnie w każdej kuchni, w której przygotowywane są jakiekolwiek potrawy. Nóż, o którym mowa, to nóż do szatkowania Grand Gourmet niemieckiej marki WMF. Jego elegancja, to prosty ponadczasowy kształt oraz srebrzysty, lśniący kolor będący zasługą polerowanej stali nierdzewnej, z której został wykonany. Precyzję gwarantuje długotrwała ostrość będąca efektem wykuwania noża w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Ergonomię zapewnia projekt oraz wykonanie. Nóż idealnie układa się w ręku, co pozwala na jego pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, opatentowana stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Uniwersalność noża przejawia się w możliwości zastosowania go do krojenia oraz obierania warzyw i owoców. Niezawodność to najwyższa jakość i najlepsze materiały.

  • Materiał: Cromargan® opatentowany przez WMF stop metali, odporny na uszkodzenia i zadrapania, działanie kwasów z warzyw i owoców, nie absorbuje zapachów - stal nierdzewna 18/10, ostrze z kutej stali nierdzewnej 18/10 CrMoV15
  • Długość całkowita: 28,5cm
  • Długość ostrza: 15cm
  • Kolekcja: Grand Gourmet
  • Należy myć ręcznie
  • Wyprodukowany w Niemczech

Nóż do warzyw Grand Gourmet WMF

Elegancki, precyzyjny, ergonomiczny, bezpieczny, uniwersalny i niezawodny – to tylko niektóre z cech, jakie można przypisać nożowi, który właśnie chcemy zaprezentować. Nóż, który powinien znaleźć się bezwzględnie w każdej kuchni, w której przygotowywane są jakiekolwiek potrawy. Nóż, o którym mowa, to krótki nóż do warzyw Grand Gourmet niemieckiej marki WMF. Jego elegancja, to prosty ponadczasowy kształt oraz srebrzysty, lśniący kolor będący zasługą polerowanej stali nierdzewnej, z której został wykonany. Precyzję gwarantuje długotrwała ostrość będąca efektem wykuwania noża w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Ergonomię zapewnia projekt oraz wykonanie. Nóż idealnie układa się w ręku, co pozwala na jego pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, opatentowana stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Uniwersalność noża przejawia się w możliwości zastosowania go do krojenia oraz obierania warzyw i owoców. Niezawodność to najwyższa jakość i najlepsze materiały.

  • Materiał: Cromargan® opatentowany przez WMF stop metali, odporny na uszkodzenia i zadrapania, działanie kwasów z warzyw i owoców, nie absorbuje zapachów - stal nierdzewna 18/10, ostrze z kutej stali nierdzewnej 18/10 CrMoV15
  • Długość całkowita: 19cm
  • Długość ostrza: 9cm
  • Kolekcja: Grand Gourmet
  • Należy myć ręcznie
  • Wyprodukowany w Niemczech

Nóż do warzyw i owoców Spitzenklasse Plus WMF

Elegancki, precyzyjny, ergonomiczny, bezpieczny, uniwersalny i niezawodny – to tylko niektóre z cech, jakie można przypisać nożowi, który chcemy zaprezentować. Nóż, który powinien znaleźć się bezwzględnie w każdej kuchni, w której przygotowywane są pyszne potrawy. Produkt, o którym mowa, to uniwersalny nóż do obierania warzyw i owoców Spitzenklasse Plus niemieckiej marki WMF. Jego elegancja, to prosty ponadczasowy kształt rękojeści z tworzywa sztucznego, mocowanej do podstawy ostrza za pomocą stalowych nitów, oraz lśniący kolor będący zasługą stali nierdzewnej, z której został wykonany. Precyzję gwarantuje ostrze będące efektem wykuwania noża w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Nóż idealnie układa się w ręku, co pozwala na jego pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Niezawodność noży z serii Spitzenklasse Plus uzyskano dzięki najwyższej jakości najlepszych materiałów.

  • Materiał: ostrze z kutej stali nierdzewnej CrMoV15, tworzywo sztuczne
  • Długość całkowita: 17cm
  • Długość ostrza: 7cm
  • Kolekcja: Spitzenklasse Plus
  • Należy myć ręcznie
  • Wyprodukowany w Niemczech

Nóż do warzyw i ziół Rosendahl Grand Cru

Nóż do warzyw i ziół o długości ostrza 10cm z serii Grand Cru marki Rosendahl. Nóż posiada ostrze, które przebiega w głąb uchwytu. Sam uchwyt charakteryzuje ergonomiczny kształt, elegancki, czarny kolor. Nóż ten to niezastąpiony pomocnik w trakcie przygotowań do codziennych posiłków. Świetnie się nadaje na prezent dla osób uwielbiających kuchcić i przebywać w kuchni, gdyż dodatkowo stanowi elegancki dodatek wyposażenia kuchni. Producent, firma Rosendahl nie zaleca mycia tego noża w zmywarkach. Nóż ten został wyprodukowany ze stali nierdzewnej oraz tworzywa sztucznego. Po prostu Twój idealny pomocnik w kuchni.

  • Materiał: tworzywo sztuczne wzmocnione włóknem szklanym, stal nierdzewna
  • Długość ostrza: 10cm
  • Długość noża: 18cm