Kategorie:

Noże kuchenne

Znakomite noże kuchenne, które z pewnością są najbardziej potrzebnym sprzętem w kuchni. Aby jednak w pełni spełniał swoją rolę i nie tępił się w zbyt krótkim odstępie czasu, musimy wybrać noże pochodzące od znakomitych producentów, takich jak AdHoc, Bodum, Scanpan, czy Tramontina. Dzięki takiemu wyborowi z pewnością będziemy cieszyć się jego praktycznością na długie lata, a przystępna cena tych produktów z pewnością zadowoli każdego, kto zdecyduje się na taki zakup.


Wysyłka gratis! Blok na noże z nożami Grand Gourmet WMF
1 299,00
produkt niedostępny


Amerykański nóż uniwersalny 15cm Tojiro Flash

Amerykańska wersja kuchennego noża uniwersalnego, który został zaprojektowany z myślą o dobrze zorganizowanych szefach kuchni. Perfekcyjnie naostrzone, wypukłe ząbki ułatwiają krojenie tak różnych produktów, jak miękkie pomidory czy chrupiący chleb. Szeroka klinga z zaokrąglonym czubkiem świetnie się też nadaje do smarowania pieczywa, np. masłem lub dżemem.

  • Długość ostrza: 15cm
  • Ostrze: wysokiej klasy 63-warstwowa stal nierdzewna
  • Twardość ostrza: 58 +/-1 HRC
  • Rękojeść: odporny na ścieranie laminat Micarta ze stalową wstawką
  • Waga: 195g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży kuchennych. Ostrza ze stali damasceńskiej wyprodukowano z 63 warstw stali, okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru i wzmocniono je wstawkami ze stali. Konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą, znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Blok na noże z nożami Grand Gourmet WMF

Wysokiej jakości blok na noże z nożami kuchennymi renomowanej, niemieckiej marki WMF. Blok wyróżnia się na tle innych nowoczesnym designem. To projekt idealnie stworzony dla noży kuchennych, które będą w nim odpowiednio, bezpiecznie osadzone. Dzięki takiemu zestawowi w kuchni, można mieć zawsze pod ręką noże, które przecież są niezbędnym elementem wyposażenia kuchennego. Taki blok pozwoli na skuteczne uporządkowanie noży w kuchni – jest to o wiele bezpieczniejsze i bardziej praktyczne rozwiązanie niż trzymanie ich w szufladzie. Masz do nich łatwiejszy i szybszy dostęp. Poza tym, blok może stanowić również element dekoracyjny, dzięki czemu upiększy kuchenny blat w minimalistyczny sposób.  Elegancki komplet noży kuchennych Grand Gourmet, to prosty ponadczasowy kształt rękojeści ze stali nierdzewnej. Precyzję gwarantują ostrza będące efektem wykuwania noży w tradycyjny sposób, przy użyciu najnowszych technologii ostrzenia. Noże idealnie układają się w dłoni, co pozwala na ich pewny chwyt. Kuta nasada między ostrzem a rękojeścią to także maksymalna ochrona przed skaleczeniem, a więc także bezpieczeństwo, stal nierdzewna, która nie wchodzi w reakcje z kwasami organicznymi także wpisuje się w tę cechę, dodatkowo wzbogacając listę o higienę dla kucharza oraz przygotowywanych potraw. Niezawodność noży z serii Gran Gourmet uzyskano dzięki najwyższej jakości najlepszych materiałów. Serdecznie polecamy na prezent na nowe mieszkanie.

Noże w zestawie:

  1. nóż kuchenny 9 cm
  2. nóż kuchenny 11 cm
  3. nóż do pieczywa 19 cm
  4. nóż szefa kuchni 20 cm
  • Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne, ostrza noży ze stali kutej CrMoV15
  • Wyprodukowane w Niemczech
  • Noże myć ręcznie
  • Blok czyścić wilgotną ściereczką
  • Kolekcja: Grand Gourmet
Ceramiczny nóż kuchenny do plastrowania 13cm Kyocera JPN

Średniej długości nóż kuchenny ze stosunkowo wąskim, ceramicznym ostrzem, przeznaczony do starannego krojenia owoców i warzyw oraz innych produktów, takich jak filety z mięsa lub ryb. Idealnie się sprawdza podczas szykowania sałatek, przekąsek i dekoracji, w których supercienkie, równiutkie plasterki gwarantują sukces potrawy.

  • Długość ostrza: 13cm
  • Materiał: wysokiej klasy szlachetna ceramika, twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
  • Rączka: odporne na wilgoć drewno Pakkawood i stal szczotkowana

Dzięki temu, że nóż zaopatrzony jest w ceramiczne ostrze, wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Noże marki Kyocera z serii JPN są ekstremalnie ostre, ultralekkie i całkowicie nierdzewne, a ponieważ powstają z wyjątkowo twardych materiałów, wyróżniają się także dużą odpornością na zużycie. Ekstremalna ostrość sprawia, że produkty nie przywierają do noża i nie zgniatają się w trakcie przygotowywania posiłków.

Ceramiczny nóż kuchenny Santoku 14cm Kyocera JPN

Uniwersalny, japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb oraz innych produktów. Ceramiczny nóż Santoku posiada cienką, szeroką klingę, która pozwala ciąć lekko i gładko delikatne składniki, np. pomidory czy drób, bez uszkadzania ich wierzchniej warstwy. Charakterystyczny, obniżony czubek znacznie ułatwia siekanie ziół oraz szatkowanie twardych warzyw, takich jak marchewka czy rzodkiew.

  • Długość ostrza: 14cm
  • Materiał: wysokiej klasy szlachetna ceramika, twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
  • Rączka: odporne na wilgoć drewno Pakkawood i stal szczotkowana

Dzięki temu, że nóż zaopatrzony jest w ceramiczne ostrze, wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Noże marki Kyocera z serii JPN są ekstremalnie ostre, ultralekkie i całkowicie nierdzewne, a ponieważ powstają z wyjątkowo twardych materiałów, wyróżniają się także dużą odpornością na zużycie. Ekstremalna ostrość sprawia, że produkty nie przywierają do noża i nie zgniatają się w trakcie przygotowywania posiłków.

Ceramiczny nóż Santoku 14cm i obieraczka kuchenna Kyocera białe

Zestaw prezentowy zawierający ceramiczny nóż Santoku o długości ostrza 14cm oraz obieraczkę kuchenną marki Kyocera.

Ostrza noża oraz obieraczki wykonane zostały z wysokiej klasy, szlachetnej ceramiki z twardością zbliżona do diamentu, wytwarzanej na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2).

Dzięki ceramicznym ostrzom, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku.

Ceramiczny nóż Santoku 14cm i obieraczka kuchenna Kyocera czarne

Zestaw prezentowy zawierający ceramiczny nóż Santoku o długości ostrza 14cm oraz obieraczkę kuchenną marki Kyocera.

Ostrza noża oraz obieraczki wykonane zostały z wysokiej klasy, szlachetnej ceramiki z twardością zbliżona do diamentu, wytwarzanej na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2).

Dzięki ceramicznym ostrzom, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku.

Ceramiczny nóż Santoku 14cm i obieraczka kuchenna Kyocera czerwone

Zestaw prezentowy zawierający ceramiczny nóż Santoku o długości ostrza 14cm oraz obieraczkę kuchenną marki Kyocera.

Ostrza noża oraz obieraczki wykonane zostały z wysokiej klasy, szlachetnej ceramiki z twardością zbliżona do diamentu, wytwarzanej na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2).

Dzięki ceramicznym ostrzom, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku.

Ceramiczny nóż Santoku 14cm i obieraczka kuchenna Kyocera pomarańczowe

Zestaw prezentowy zawierający ceramiczny nóż Santoku o długości ostrza 14cm oraz obieraczkę kuchenną marki Kyocera.

Ostrza noża oraz obieraczki wykonane zostały z wysokiej klasy, szlachetnej ceramiki z twardością zbliżona do diamentu, wytwarzanej na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2).

Dzięki ceramicznym ostrzom, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku.

Ceramiczny nóż Santoku 14cm i obieraczka kuchenna Kyocera zielone

Zestaw prezentowy zawierający ceramiczny nóż Santoku o długości ostrza 14cm oraz obieraczkę kuchenną marki Kyocera.

Ostrza noża oraz obieraczki wykonane zostały z wysokiej klasy, szlachetnej ceramiki z twardością zbliżona do diamentu, wytwarzanej na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2).

Dzięki ceramicznym ostrzom, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku.

Ceramiczny nóż Santoku 14cm i obieraczka kuchenna Kyocera żółte

Zestaw prezentowy zawierający ceramiczny nóż Santoku o długości ostrza 14cm oraz obieraczkę kuchenną marki Kyocera.

Ostrza noża oraz obieraczki wykonane zostały z wysokiej klasy, szlachetnej ceramiki z twardością zbliżona do diamentu, wytwarzanej na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2).

Dzięki ceramicznym ostrzom, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku.

Ceramiczny nóż szefa kuchni Santoku 16cm Kyocera JPN

Wszechstronny japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb oraz do siekania ziół i pracy z innymi produktami. Nóż ceramiczny Santoku posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki. Dzięki dużym gabarytom doskonale nadaje się również do cięcia większych owoców i warzyw, takich jak arbuz, melon, sałata czy kapusta.

  • Długość ostrza: 16cm
  • Materiał: wysokiej klasy szlachetna ceramika, twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
  • Rączka: odporne na wilgoć drewno Pakkawood i stal szczotkowana

Dzięki temu, że nóż zaopatrzony jest w ceramiczne ostrze, wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Noże marki Kyocera z serii JPN są ekstremalnie ostre, ultralekkie i całkowicie nierdzewne, a ponieważ powstają z wyjątkowo twardych materiałów, wyróżniają się także dużą odpornością na zużycie. Ekstremalna ostrość sprawia, że produkty nie przywierają do noża i nie zgniatają się w trakcie przygotowywania posiłków.

Deska i sztućce do krojenia pieczeni Duo Carve Joseph Joseph

Dwustronna deska do krojenia CutCarve Plus oraz sztućce do krojenia pieczeni to innowacyjne rozwiązanie ułatwiające porcjowanie świeżo upieczonego kawałka mięsa. Powierzchnia deski nachylona jest pod niewielkim kątem, dzięki czemu soki zbierają się w niższej części, aby je opróżnić wystarczy przechylić narożnik. Jedna strona deski jest gładka, natomiast na drugiej umieszczone zostały wypustki, pomogą one utrzymać w miejscu świeżą pieczeń albo mięso, które właśnie kroimy. Deska dobrze trzyma się blatu, ponieważ krawędzie zostały wzbogacone o gumową powłokę antypoślizgową. Dołączony nóż oraz widelec wyposażone zostały w magnetyczne mocowanie w rękojeściach oraz pokrowiec z tworzywa sztucznego, co zapewnia wygodne i bezpieczne przechowywanie. Ostrze noża wykonane zostało z japońskiej stali nierdzewnej, a widelec ze stali 18/8. Deskę można myć w zmywarce, natomiast sztućce myć ręcznie i suszyć bezpośrednio po umyciu.

  • Wymiary deski: 37,5x29,5x2,5cm
  • Wymiary sztućców: 34x4cm
  • Materiał: tworzywo sztuczne, guma, stal nierdzewna 18/8
  • Projekt: Studio17 Design
Diamentowy musak do ostrzenia noży kuchennych Global 25,5cm

Diamentowy musak (pręt ostrzący) marki Global to wysokiej klasy narzędzie do podostrzania dobrych jakościowo noży kuchennych ze stali nierdzewnej. Solidny pręt ze stali nierdzewnej pokryto drobinami z diamentu syntetycznego, który jest materiałem niezwykle wytrzymałym i twardym. Dodatkowa powłoka z chromu technicznego zwiększa odporność ostrzałki na zużycie i zapewnia optymalne efekty ostrzenia.

Diamentowy musak to jedna z najszybszych i najskuteczniejszych metod wyrównania krawędzi tnącej, nawet w nożach wykonanych z bardzo twardej stali. Zaleca się regularne podostrzanie noża po każdym dłuższym okresie cięcia. Tradycyjne noże japońskie, które mają szlif jednostronny, powinno się ostrzyć wyłącznie na kamieniu ceramicznym.

  • Długość bez rączki: 25,5cm
  • Materiał: stal nierdzewna, diament syntetyczny
Do obierania 7,5cm, Kuchenny nóż ceramiczny Kyocera Kyotop

Najbardziej zaawansowany technologicznie, mały, kuchenny nóż ceramiczny doobierania marki Kyocera, w 100% wykańczany ręcznie. Niezbędny w kuchni do obróbki niewielkich warzyw i owoców. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Ostrze wyprodukowano z najczystszej i najtwardszej ceramiki na świecie stosowanej do produkcji noży. Klinga jest spiekana w temperaturze 1500oC, pod ciśnieniem sięgającym 20.000t/m2 (metoda HIP – prasowanie izostatyczne na gorąco). Rękojeść wykonano z polerowanego drewna Pakkawood. Zdobiący klingę subtelny deseń symbolizuje japońskie ogrody zen, Karesansui, w których usypane z piasku fale koją serca buddyjskich mnichów i stają się dla nich źródłem inspiracji.

  • Długość ostrza: 7,5cm
  • Materiał: wysokiej klasy, podwójnie wypalana szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
  • Rękojeść: odporne na wilgoć drewno Pakkawood

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.

Duża torba szefa kuchni na noże i narzędzia kuchenne Global

Luksusowa, duża torba dla zawodowego szefa kuchni, wykonana z solidnego, czarnego nylonu. Można w niej bezpiecznie przewozić noże Global oraz wszelkie akcesoria niezbędne w pracy kucharza, włącznie z książkami czy ubraniem. Walizka charakteryzuje się estetycznym wykonaniem, jest lekka i bardzo pakowna.

Cechy:

  • 11 kieszeni na różnej wielkości noże
  • 3 kieszonki na małe noże lub inne narzędzia kuchenne
  • miejsce na dodatkowe akcesoria, np. ostrzałkę, długopisy, wizytówki
  • wygodna rączka i doczepiany pasek, który można regulować
  • na zewnątrz przezroczysta kieszonka na wizytówkę lub identyfikator
  • całość zapinana na zamek błyskawiczny
  • materiał zewnętrzny: najwyższej jakości nylon

Wysokiej klasy noże należą do najcenniejszych przedmiotów w życiu kucharza, wymagają więc odpowiedniego zabezpieczenia w transporcie i starannej pielęgnacji w przerwach od pracy. Akcesoria do przechowywania noży marki Global są niezwykle wytrzymałe i wykończone z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Doskonale się komponują z nowoczesną estetyką japońskich noży tej samej marki.

Japoński nóż kuchenny Deba Satake Megumi 12cm

Tradycyjny japoński nóż kuchenny z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

  • Długość ostrza: 12cm
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny)
  • Rękojeść: uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

Noże Satake Megumi Classic to znakomite wprowadzenie do świata tradycyjnych noży japońskich. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, który skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże z tej serii świetnie się sprawdzają jako pierwszy krok na drodze do poznawania tajników japońskiej kuchni.

Japoński nóż kuchenny Deba Satake Megumi 15,5cm

Klasyczny, japoński nóż kuchenny Deba, z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

  • Długość ostrza: 15,5cm
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny)
  • Rękojeść: uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

Noże Satake Megumi Classic to znakomite wprowadzenie do świata tradycyjnych noży japońskich. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, który skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże z tej serii świetnie się sprawdzają jako pierwszy krok na drodze do poznawania tajników japońskiej kuchni.

Japoński nóż kuchenny do plastrowania ryb Bunmei Yanagi Sashimi 27cm

Stalowy nóż kuchenny Yanagi Sashimi o długości ostrza 27cm. Wyprodukowany w Japonii. Ostrze tego noża ma szlif jednostronny. Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. Yanagi znaczy w języku japońskim "wierzba", ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

  • Długość ostrza: 27cm
  • Szlif jednostronny
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
  • Twardość ostrza: 56-57 HRC
  • Rękojeść: drewno magnoliowe
  • Waga: 152g

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki Global. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Japoński nóż kuchenny Santoku Satake Kotori 15cm

Japoński, kótki nóż kuchenny Santoku marki Satake Kotori przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

  • Długość ostrza: 15cm
  • Materiał: wytrzymała stal nierdzewna z dodatkiem molibdenu
  • Rękojeść: odporny na czynniki zewnętrzne materiał Pakkawood

Japońskie noże kuchenne Satake Kotori cechuje delikatny, naturalny design i szlachetne wykończenie. Mocne klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, co zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Klasyczne, nitowane rękojeści z brązowego materiału Pakkawood wygodnie leżą w dłoni, są odporne na wilgoć i nie kurczą się pod wpływem wysokich temperatur. Noże z tej serii to znakomita propozycja dla osób, które cenią sobie w pracy optymalne rozwiązania.

Japoński Nóż kuchenny Santoku Satake Unique Clad brązowy 17cm

Uniwersalny, japoński nóż kuchenny Santoku, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

  • Długość ostrza: 17cm
  • Materiał: 3-warstwowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa AUS-8
  • Twardość ostrza: 58 HRC
  • Rękojeść: Pakkawood - materiał odporny na czynniki zewnętrzne

Japońskie noże kuchenne Satake Unique Clad to doskonała propozycja dla kucharzy, którzy cenią sobie w pracy niezawodne narzędzia. Klingę wykonano z wysokiej jakości trójwarstwowej stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej AUS-8, która pozwala uzyskać niebywałą ostrość krawędzi tnącej przy stosunkowo łatwym procesie ostrzenia. Ergonomiczna rękojeść z wytrzymałego materiału Pakkawood jest odporna na wilgoć oraz wysokie temperatury. Noże z tej serii są wykończone z dbałością o każdy szczegół i niezwykle trwałe, a jednocześnie bardzo wygodne w utrzymaniu.

Japoński Nóż kuchenny Santoku Satake Unique Clad czarny 17cm

Uniwersalny, japoński nóż kuchenny Santoku, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

  • Długość ostrza: 17cm
  • Materiał: 3-warstwowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa AUS-8
  • Twardość ostrza: 58 HRC
  • Rękojeść: Pakkawood - materiał odporny na czynniki zewnętrzne

Japońskie noże kuchenne Satake Unique Clad to doskonała propozycja dla kucharzy, którzy cenią sobie w pracy niezawodne narzędzia. Klingę wykonano z wysokiej jakości trójwarstwowej stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej AUS-8, która pozwala uzyskać niebywałą ostrość krawędzi tnącej przy stosunkowo łatwym procesie ostrzenia. Ergonomiczna rękojeść z wytrzymałego materiału Pakkawood jest odporna na wilgoć oraz wysokie temperatury. Noże z tej serii są wykończone z dbałością o każdy szczegół i niezwykle trwałe, a jednocześnie bardzo wygodne w utrzymaniu.

Japoński Nóż kuchenny Santoku Satake Unique Clad mahoń 17cm

Uniwersalny, japoński nóż kuchenny Santoku, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

  • Długość ostrza: 17cm
  • Materiał: wysokiej jakości stal nierdzewna VG-10
  • Rękojeść: Pakkawood - materiał odporny na czynniki zewnętrzne

Japońskie noże kuchenne Satake Unique Clad to doskonała propozycja dla kucharzy, którzy cenią sobie w pracy niezawodne narzędzia. Klingę wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej VG-10, która pozwala uzyskać niebywałą ostrość krawędzi tnącej przy stosunkowo łatwym procesie ostrzenia. Ergonomiczna rękojeść z wytrzymałego materiału Pakkawood jest odporna na wilgoć oraz wysokie temperatury. Noże z tej serii są wykończone z dbałością o każdy szczegół i niezwykle trwałe, a jednocześnie bardzo wygodne w utrzymaniu.

Krótki nóż do obierania warzyw 9cm Global

Kótki nóż przeznaczony do obierania i krojenia owoców lub warzyw, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Pełnowymiarowa rękojeść została specjalnie wyprofilowana tak, aby uchwyt był jak najwygodniejszy. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie odczuwając przy tym znużenia.

  • Długość ostrza: 9cm
  • Ostrze: stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)
  • Twardość ostrza: 56-58 HRC
  • Waga: 64g

Seria noży Global GS obejmuje klasyczne noże kuchenne ze stosunkowo krótkimi ostrzami, np. noże do obierania czy noże uniwersalne. Cieszy się ogromną popularnością ze względu na funkcjonalność, którą doceniają zwłaszcza użytkownicy profesjonalni - szefowie najlepszych kuchni. Noże z tej serii wyróżniają się wyrafinowanym, trójkątnym kształtem. Z wyjątkiem wybranych modeli, ostrza mają szlif obustronny – dla osób prawo i leworęcznych.

Noże Global są pierwszymi w historii nożami kuchennymi, w których ostrze zintegrowano z rękojeścią. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja ułatwiają zachowanie doskonałej higieny w miejscu pracy. Wyróżnikami noży Global są także wypukły szlif klingi, który sprawia, że produkty kroi się bez wysiłku, oraz pokryta regularnymi wgłębieniami - kropkowana - rękojeść z nierdzewnej stali, gwarantująca pewny uchwyt i zapobiegająca ślizganiu się noża w dłoni. Opatentowana przez Yoshikin stal nierdzewna CROMOVA 18 zapewnia klingom długotrwałą ostrość i ochronę przed zniszczeniem.

Krótki nóż kuchenny Deba 12cm Satake

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

  • Długość ostrza: 12cm
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny)
  • Rękojeść: uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa 

Noże kuchenne Satake z serii Sashimi & Deba obejmują dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych.

Krótki nóż kuchenny Satake Tomoko 12cm

Krótki nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

  • Długość ostrza: 12cm
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2
  • Rękojeść: drewno naturalne 

Japońskie noże kuchenne z serii Satake Tomoko to wspaniała propozycja dla zwolenników ekonomicznych rozwiązań w codziennej pracy. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Proste, drewniane rękojeści są przyjemne w dotyku. Noże z tej serii są wygodne w utrzymaniu i świetnie spełniają podstawowe funkcje w kuchni, a dla miłośników japońskich narzędzi ich cena jest naprawdę przyjazna.

Kuchenny nóż ceramiczny do obierania 7,5cm Kyocera biały

Kuchenny nóż ceramiczny do obierania, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

  • Długość ostrza: 7,5cm
  • Materiał: wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2); tworzywo sztuczne

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku - inaczej jak to jest w przypadku ostrza stalowego, gdzie część warzyw zmienia smak i kolor, np. sałata ciemnieje.

Kuchenny nóż ceramiczny do obierania 7,5cm Kyocera czarny

Praktyczny nóż kuchenny do obierania warzyw i owoców. Krótkie i cienkie ostrze ceramiczne pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

  • Długość ostrza: 7,5cm
  • Materiał: wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC); tworzywo sztuczne

Wyposażony w ceramiczne ostrze, dzięki któremu wszystkie krojone nim produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.

Kuchenny nóż ceramiczny do plastrowania 13cm Kyocera biała rączka

Nóż przeznaczony do wszelkiego rodzaju codziennych prac kuchennych. Doskonale sprawdza się zarówno przy plastrowaniu, krojeniu pieczywa (zwłaszcza gorącego), jak i w pracy z warzywami, wędlinami czy mięsem. Jego ostrze jest wystarczająco krótkie, aby zapewnić doskonałą kontrolę i precyzję podczas krojenia, oraz wystarczająco długie, aby sprostać nawet tym większym produktom.

  • Długość ostrza: 13cm
  • Materiał: wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2); tworzywo sztuczne

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku - inaczej jak to jest w przypadku ostrza stalowego, gdzie część warzyw zmienia smak i kolor, np. sałata ciemnieje.

Kuchenny nóż ceramiczny do plastrowania 13cm Kyocera biały

Nóż przeznaczony do wszelkiego rodzaju codziennych prac kuchennych. Doskonale sprawdza się zarówno przy plastrowaniu, krojeniu pieczywa (zwłaszcza gorącego), jak i w pracy z warzywami, wędlinami czy mięsem. Jego ostrze jest wystarczająco krótkie, aby zapewnić doskonałą kontrolę i precyzję podczas krojenia, oraz wystarczająco długie, aby sprostać nawet tym większym produktom.

  • Długość ostrza: 13cm
  • Materiał: wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2); tworzywo sztuczne

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku - inaczej jak to jest w przypadku ostrza stalowego, gdzie część warzyw zmienia smak i kolor, np. sałata ciemnieje.

Kuchenny nóż ceramiczny do plastrowania 13cm Kyocera czarny

Nóż ceramiczny przeznaczony do wszelkiego rodzaju codziennych prac kuchennych. Doskonale sprawdza się zarówno przy krojeniu pieczywa (zwłaszcza gorącego), jak i w pracy z warzywami, wędlinami czy mięsem. Jego ostrze jest wystarczająco krótkie, aby zapewnić doskonałą kontrolę i precyzję podczas krojenia, oraz wystarczająco długie, aby sprostać nawet tym większym produktom.

  • Długość ostrza: 13cm
  • Materiał: wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC); tworzywo sztuczne

Wyposażony w ceramiczne ostrze, dzięki któremu wszystkie krojone nim produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.

Kuchenny nóż ceramiczny do plastrowania 13cm Kyocera czerwona rączka

Nóż przeznaczony do wszelkiego rodzaju codziennych prac kuchennych. Doskonale sprawdza się zarówno przy plastrowaniu, krojeniu pieczywa (zwłaszcza gorącego), jak i w pracy z warzywami, wędlinami czy mięsem. Jego ostrze jest wystarczająco krótkie, aby zapewnić doskonałą kontrolę i precyzję podczas krojenia, oraz wystarczająco długie, aby sprostać nawet tym większym produktom.

  • Długość ostrza: 13cm
  • Materiał: wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2); tworzywo sztuczne

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku - inaczej jak to jest w przypadku ostrza stalowego, gdzie część warzyw zmienia smak i kolor, np. sałata ciemnieje.

Kuchenny nóż ceramiczny do plastrowania 13cm Kyocera Kyotop

Kuchenny nóż ceramiczny do plastrowania warzyw, wędlin, mięs czy pieczywa marki Kyocera, w 100% wykańczany ręcznie. Jego ostrze jest wystarczająco krótkie, aby zapewnić doskonałą kontrolę i precyzję podczas krojenia, oraz wystarczająco długie, aby sprostać nawet tym większym produktom. Ostrze wyprodukowano z najczystszej i najtwardszej ceramiki na świecie stosowanej do produkcji noży. Klinga jest spiekana w temperaturze 1500oC, pod ciśnieniem sięgającym 20.000t/m2 (metoda HIP – prasowanie izostatyczne na gorąco). Rękojeść wykonano z polerowanego drewna Pakkawood. Zdobiący klingę subtelny deseń symbolizuje japońskie ogrody zen, Karesansui, w których usypane z piasku fale koją serca buddyjskich mnichów i stają się dla nich źródłem inspiracji.

  • Długość ostrza: 13cm
  • Materiał: wysokiej klasy, podwójnie wypalana szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
  • Rękojeść: odporne na wilgoć drewno Pakkawood

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.