Nóż Yanagi-Sashimi Satake Yoshimitsu 21cm

Kod produktu: 804-011
Marka: Satake
Dostępna ilość: 15 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 199,00 zł
ILOŚĆ: -+

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

  • Długość ostrza: 21cm
  • Materiał: stal wysokowęglowa SK-5 (szlif jednostronny)
  • Twardość ostrza: 62 HRC
  • Rękojeść: uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

Noże kuchenne Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

Rozwiń
Produkty powiązane
179,00 zł
produkt niedostępny
Zobacz także

Opinie o Nóż Yanagi-Sashimi Satake Yoshimitsu 21cm

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Satake to szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości produkowane w Japonii. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne noże, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.

NEWSLETTER
@