Nóż Santoku 17cm Tojiro DP37 stal damasceńska 37 warstw

Kod produktu: F-659
Marka: Tojiro
Dostępna ilość: 13 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 899,00 zł
ILOŚĆ: -+

Profesjonalny, japoński nóż kuchenny Santoku, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

  • Długość ostrza: 17cm
  • Materiał: wysokiej jakości 37-warstwowa stal damasceńska
  • Twardość ostrza: 58 +/-1 HRC
  • Waga: 165g
  • Rękojeść: wzmocniony laminat typu micarta ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.

Tojiro Pro-DP Damascus to seria profesjonalnych noży kuchennych, wykonanych z tzw. stali damasceńskiej, której falisty deseń nosi nazwę Kasumi Nagashi, co znaczy płynąca mgła. Odporne na ścieranie, niezwykle ostre klingi o unikatowych wzorach wykuto z 37 warstw wysokowęglowej i niskowęglowej stali nierdzewnej, przy czym ekstremalnie twardy rdzeń stanowi stop z dodatkiem kobaltu. Ta tradycyjna technika uzyskiwania pięknej, warstwowej stali należy do najcenniejszych skarbów japońskich rzemieślników, ponieważ zwiększa koncentrację atomów w rdzeniu noża, a co za tym idzie - wydłuża trwałość ostrza.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Nóż Santoku 17cm Tojiro DP37 stal damasceńska 37 warstw

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Japońskie noże kuchenne Tojiro z powodzeniem mogą być nazywane kryształem tradycyjnej japońskiej technologii. Technologia, która rozwijała się wraz z kulturą gotowania tego kraju, i była przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała po dziś dzień.

NEWSLETTER
@