Nóż do trybowania szeroki 14 cm Kasumi VG-10 PRO

Kod produktu: K-52014
Marka: Kasumi
CENA: 919,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Kuchenny, szerkoki nóż do trybowania 14 cm Kasumi VG-10 PRO. Nazywany także nożem Honesuki lub Boning z traingularnym kształtem ostrza i niewielką lub żadną elastycznością. Różni się od zachodnich noży do trybowania, które zazwyczaj mają długie, wąskie i elastyczne ostrze. Nóż ten sprawdza się bardzo dobrze przy odkostnianiu kurczaka, ponieważ ma ostrzejsze ostrze niż inne noże tego typu. Ze względu na kształ, Honesuki dobrze sprawdzają się również jako małe noże szefa kuchni lub noże uniwersalne.

Ostrze noża wykonane zostało z monolitycznej stali wysokowęglowej, zapewniającej większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie niż stal tzw. damasceńska. Wygodna rękojeść wykonana z polimerów ma właściwości antybakteryjne.

  • Materiał: stal monolityczna, wysokowęglowa VG-10
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z polimeru imitującego niebieski marmur
  • Długość ostrza: 14 cm
  • Długość całkowita: 25,5 cm
  • Waga: 100 g
  • Twardość: 60-61 HRS Rockwell
  • Krawędź tnąca o kącie 15o
  • Wyprodukowany w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Nóż do trybowania szeroki 14 cm Kasumi VG-10 PRO

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@