Mały nóż japoński kuchenny uniwersalny 12 cm Kasumi VG-10 PRO

Kod produktu: K-52012
Marka: Kasumi
  opinie: 2   czytaj opinie
CENA: 859,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Mały nóż japoński kuchenny uniwersalny 12 cm Kasumi VG-10 PRO. Dobry nóż Kasumi, który możesz używać w dowolnym celu, dosyć cienkie, wąskie ostrze dobrze pasuje do filetowania małych ryb lub po prostu do krojenia owoców w kuchni. Nie posłuży Ci do cięższych prac jak odkostnianie kurczaka czy siekanie warzyw, ale będzie dobrym towarzyszem większego noża szefa kuchni.

Doskonale wykonany, idealnie leży w dłoni, jest doskonale wyprofilowany - zawiera wszystkie cechy, którymi powinien charakteryzować się uniwersalny nóż kuchenny. Dzięki niemu możesz go używać do pomocy różnych zadaniach kuchennych.

  • Materiał: stal monolityczna, wysokowęglowa VG-10
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z polimeru imitującego niebieski marmur
  • Długość ostrza: 12 cm
  • Długość całkowita: 23,5 cm
  • Waga: 85 g
  • Twardość: 60-61 HRS Rockwell
  • Krawędź tnąca o kącie 15o
  • Wyprodukowany w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Mały nóż japoński kuchenny uniwersalny 12 cm Kasumi VG-10 PRO

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  24-01-2022   Małgorzata

Dobry sklep i wysokiej jakości produkty, a kupiłam już tu kilka rzeczy.

  09-06-2020   SS

Mały ale ostry jak brzytwa!


Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@