Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Noże do warzyw i owoców: do obierania, małe i duże
Nakiri - japoński nóż kuchenny z ceramicznym ostrzem, przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Jego ostrze jest wystarczająco długie, aby można nim było pokroić wszystkie zioła, a szeroka klinga pozwala na przenoszenie pokrojonych produktów do naczyń w dużych ilościach na raz.
Uwaga: Nożem Nakiri kroi się głównie w linii pionowej.
Wyposażony w ceramiczne ostrze, dzięki któremu wszystkie krojone nim produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.