Japoński nóż kuchenny do plastrowania ryb Bunmei Yanagi Sashimi 27cm

Kod produktu: 1804270
Marka: Bunmei
Dostępna ilość: 10 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 359,00 zł
ILOŚĆ: -+

Stalowy nóż kuchenny Yanagi Sashimi o długości ostrza 27cm. Wyprodukowany w Japonii. Ostrze tego noża ma szlif jednostronny. Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. Yanagi znaczy w języku japońskim "wierzba", ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

  • Długość ostrza: 27cm
  • Szlif jednostronny
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
  • Twardość ostrza: 56-57 HRC
  • Rękojeść: drewno magnoliowe
  • Waga: 152g

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki Global. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Japoński nóż kuchenny do plastrowania ryb Bunmei Yanagi Sashimi 27cm

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże kuchenne spod znaku Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w codziennej pracy niezawodnych, specjalistycznych narzędzi.

NEWSLETTER
@