Fondue

Wspólna rozkosz w gronie znajomych

Wiele osób uwielbia chłodne wieczory spędzać w gronie najbliższych przyjaciół, czy też członków rodziny. Nic jednak nie zwiększa relacji międzyludzkich, jak szczera rozmowa, a także wspólne posiłki. Sklep internetowy Galeria Limonka przedstawia znakomity sposób na spędzenie czasu z przyjaciółmi. Przyda się wówczas zestaw do fondue, który łączy w sobie praktyczność i niezwykłą elegancję. Dzięki takiemu zestawowi możemy rozkoszować się zamoczonymi owocami w roztopionej czekoladzie.

Fondue czekoladowe Cilio brązowe

Fondue czekoladowe Cilio, zestaw wykonany z porcelany czyli wszystko to czego potrzebujesz, aby zasiąść do czekoladowej uczty. Składa się z podgrzewacza, miseczki i czterech widelczyków.

  • Materiał: ceramika
  • Wysokość: 15,5cm
  • Pojemność: 0,35litra
Fondue żeliwne Cook Chasseur czarne

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 20x20x21cm
  • Waga: 3,8kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
    • drewniana podstawka
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Cook Chasseur wiśniowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 20x20x21cm
  • Waga: 3,8kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
    • drewniana podstawka
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Lunch Chasseur wiśniowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 23x19x20cm
  • Waga: 4,5kg
  • Pojemność: 1,3 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Mixte Chasseur waniliowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 32x18x20cm
  • Waga: 4,0kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
    • drewniana podstawka
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Mixte Chasseur wiśniowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 32x18x20cm
  • Waga: 4,0kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
    • drewniana podstawka
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Skeppshult Outdoor

Żeliwne naczynie do fondue szwedzkiej marki Skeppshult, dzięki któremu łatwo przygotujesz pyszny obiad. Produkty tej marki słyną na całym świecie ze znakomitych właściwości, najwyższej jakości i wytrzymałości. Cały proces produkcji odbywa się wyłącznie w Szwecji. Produkty są funkcjonalne i jednocześnie stanowiące ładną dekorację na stole. W podstawie Fondue umieszczony został palnik, który łatwo można wyjąć, aby uzupełnić paliwo. Proces wymiany palnika odbywa się bez konieczności zdejmowania garnka. Bezpieczna podstawa wykonana z żeliwa ochroni blat stołu przez rozlaniem cieczy i zaplamieniem czy zniszczeniem.

  • Materiał: żeliwo
  • Pojemność garnka: 1,5l
  • Waga ok.: 5,35kg
  • Grubość dna: 6mm
  • Wyprodukowano w Szwecji
  • Widelczyki dostępne są oddzielnie - kod produktu 1150
Fondue żeliwne Tulipe Chasseur czarne

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 21x21x19,5cm
  • Waga: 4,2kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Tulipe Chasseur waniliowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 21x21x19,5cm
  • Waga: 4,2kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Tulipe Chasseur wiśniowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 21x21x19,5cm
  • Waga: 4,2kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Zestaw porcelanowy do fondue do sera MSC

Zestaw porcelanowy do fondue serowego marki MSC obejmuje garnuszek na roztopiony ser, stalową podstawę na świeczkę tealight oraz cztery widelczyki. Sprawdzi się w trakcie małego przyjęcia dla najbliższych. Podjadanie przekąsek z roztopionym serem będzie frajdą dla każdego.

  • Wysokość: 16cm
  • Średnica garnuszka: 13,5cm
  • Materiał: stal nierdzewna, porcelana
  • Kolor: czarny, czerwony
Fontanna czekoladowa Cilio

Czekoladowa fontanna będzie niezwykłą atrakcją na każdym przyjęciu i na pewno nie pozostanie niezauważona.

Fontanna jest bardzo efektowną wersją czekoladowego fondue – ma trzy piętra, po których spływa gorąca rozpuszczona czekolada. W słodkiej masie można maczać przygotowane kawałki owoców, ciastek, pianek itp. Czekoladę należy wcześniej rozpuścić, a w fontannie będzie na bieżąco podgrzewana.

Fontanna urozmaici słodki bufet na przyjęciach, weselach i rodzinnych spotkaniach, a jednocześnie będzie oryginalną atrakcją i dekoracją. Na pewno wzbudzi zainteresowanie dzieci i wszystkich wielbicieli słodyczy.

Uwaga – w fontannie nie należy stosować czekolady z dodatkami, takimi jak orzechy, rodzynki itp. Nie należy pozostawiać urządzenia bez nadzoru – szczególnie, gdy korzystają z niego dzieci – istnieje ryzyko oparzenia.

Fontanna nadaje się również do fondue serowego.

  • Zasilanie: 230V/50Hz
  • Moc: 60W
  • Wysokość: 33cm
  • Średnica: 19cm
  • Pojemność: ok. 600 ml
  • Pojemność dolnego zbiornika ok. 450 ml
  • Materiał: stal nierdzewna i tworzywo sztuczne
Paliwo do founde Kuchenprofi

Paliwo do founde firmy Kuchenprofi, to zestaw trzech pojemników z pastą do palników w fondue. Paliwo ma postać żelu, pali się bezpiecznie i bezwonnie, nie powodując okopcenia naczyń. Jeden pojemnik wystarczy na godzinę rozpalania.  Jeśli masz w domu fondue, to jest to idealna pasta, dzięki której podgrzejesz dowolną potrawę przyrządzaną w fondue.

  • Komplet zawiera 3 pojemniki paliwa
  • Materiał: żel

Widelczyki do przekąsek 6 szt. Cilio

Komplet eleganckich widelczyków do serwowania przekąsek. Idealnie pasują do fondue i czekoladowych fontann. Widelczyki wykonane są ze stali nierdzewnej dzięki czemu są bardzo trwałe. 

  • Długość: 9,5 cm
  • Materiał: stal nierdzewna

Fondue do czekolady Leopold

Fondue do czekolady niemieckiej firmy Leopold. Wspaniały zestaw z sześcioma widelcami do fondue. Widelce wykonane ze stali nierdzewnej i tworzywa sztucznego, można je myć w zmywarce. Całość wykonana ze stali nierdzewnej i ceramiki. Doskonałe urządzenie,  dzięki któremu można przygotować super ucztę serową lub czekoladową. Nie ma nic lepszego w chłodne jesienno-zimowe wieczory niż owoce maczane w gorącej czekoladzie czy kawałki chleba zanurzone w roztopionym serze.

Zestaw do fondue Sagaform Bar

Zestaw do fondue dla 6 osób marki Sagaform. Solidnie wykonany będzie służył przez lata. sprawdzi się na domowych przyjęciach lub w trakcie kolacji z najbliższymi. Możesz przygotować w nim fondue mięsne i serowe. Wierzchołki widelców pomalowane są na różne kolory, nikt już nie pomyli widelczyków. Każdy rozróżni swoją porcję nawet gdy będą zanurzone w garnku. Zestaw fondue używamy z płynnym paliwe, które przez długi czas utrzyma ciepło. Zestaw zawiera garnek, podstawkę, panik, 6 widelczyków, pierścień z nacięciami stanowiący oparcie dla widelczyków.

  • Wymiar: 180 x 155mm
  • Materiał: stal nierdzewna
  • Zestaw zawiera:
    • garnek
    • podstawkę
    • 6 widelczyków
    • palnik
    • pierścień z nacięciami

Instrukcja obsługi fondue:

  1. Zdjąć pokrywkę z pojemniczka na paliwo.
  2. Wlać płynne paliwo do pojemniczka z uchwytem.
  3. Regulowana raczka służy do regulacji mocy płomienia. Przekręcając rączkę, otwory się przymykają co powoduje zmniejszenie płomienia.
  4. Zakrywamy pokrywką pojemnik z uchwytem na paliwo według uznania ( gdy stwierdzimy że produkt stopił się do właściwej konsystencji).
  5. Używamy produktu.

Naczynie do czekoladowego fondue Sagaform Oval Oak

Zestaw składa się z ceramicznego naczynia oraz czterech widelczyków.

  • Wysokość: 10,5cm
  • Średnica: 11,5cm
Zestaw do czekoladowego fondue Cilio

Zestaw do fondue wykonany z porcelany to wszystko, czego potrzeba by zasiąść do czekoladowej uczty. Składa się z podgrzewacza, miseczki i czterech widelczyków.

  • Materiał: porcelana
  • Wysokość: 15,5cm
  • Pojemność: 0,35litra