Fondue

Wspólna rozkosz w gronie znajomych

Wiele osób uwielbia chłodne wieczory spędzać w gronie najbliższych przyjaciół, czy też członków rodziny. Nic jednak nie zwiększa relacji międzyludzkich, jak szczera rozmowa, a także wspólne posiłki. Sklep internetowy Galeria Limonka przedstawia znakomity sposób na spędzenie czasu z przyjaciółmi. Przyda się wówczas zestaw do fondue, który łączy w sobie praktyczność i niezwykłą elegancję. Dzięki takiemu zestawowi możemy rozkoszować się zamoczonymi owocami w roztopionej czekoladzie.

Wysyłka gratis! Fontanna czekoladowa Cilio
349,90
Fondue do czekolady Leopold
112,00
produkt niedostępny
Zestaw do fondue Sagaform Bar
199,90
produkt niedostępny
 

Fondue stalowe Moha

Zestaw do fondue składający się z jedenastu części, zaprojektowany i wyprodukowany przez szwajcarską markę Moha. Precyzyjnie i elegancko wykonane fondue z pewnością zachwyci twoich gości. Zestaw można postawić bezpośrednio na stole bez ryzyka uszkodzenia blatu.

W skład zestawu wchodzą:

  • stalowy garnek z uchwytami odpornymi na nagrzewanie się
  • pierścień na garnek z 6 nacięciami
  • 6 widelców z kolorowymi oznaczeniami
  • palnik
  • podstawka pod palnik

Zestaw nadaje się do różnych rodzajów fondue, zarówno serowego, jak i mięsnego czy czekoladowego. Garnek, pierścień i widelce można myć w zmywarce, pozostałe części należy czyścić ręcznie.

  • Wysokość: 19,5cm
  • Średnica: 22,5cm
  • Materiał: stal nierdzewna, stal chromowana, metal chromowany

Zestaw do founde Lugano Kuchenprofi

Zestaw do fondue Lugano dla 6 osób marki Kuchenprofi. Solidnie wykonany będzie służył przez wiele lat. Sprawdzi się na domowych przyjęciach lub w trakcie kolacji z najbliższymi. Możesz przygotować w nim fondue czekoladowe, owocowe, serowe. Zestaw fondue używamy ze specjalnym paliwem, które przez długi czas utrzyma odpowiednią temperaturę. Zestaw zawiera garnek, podstawkę, palnik, 6 widelczyków, pierścień z nacięciami stanowiący oparcie dla widelczyków.

  • Wysokość: 17cm
  • Średnica: 20cm
  • Materiał: stal nierdzewna

Fondue czekoladowe Cilio Colore czerwone

Fondue czekoladowe marki Cilio to zestaw wykonany z porcelany wypalanej w temperaturze 1200oC. Zestaw zawiera wszystko to, czego potrzebujesz, aby zasiąść do czekoladowo-owocowej uczty. W skład zestawu wchodzi: podgrzewacz, miseczka, cztery widelczyki oraz tealight.

  • Wysokość: 14,5 cm
  • Średnica: 12 cm
  • Pojemność: 0,35 Litra
  • Materiał: porcelana
Zestaw porcelanowy do fondue do sera MSC

Zestaw porcelanowy do fondue serowego marki MSC obejmuje garnuszek na roztopiony ser, stalową podstawę na świeczkę tealight oraz cztery widelczyki. Sprawdzi się w trakcie małego przyjęcia dla najbliższych. Podjadanie przekąsek z roztopionym serem będzie frajdą dla każdego.

  • Wysokość: 16cm
  • Średnica garnuszka: 13,5cm
  • Materiał: stal nierdzewna, porcelana
  • Kolor: czarny, czerwony
Fondue żeliwne Cook Chasseur czarne

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 20x20x21cm
  • Waga: 3,8kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
    • drewniana podstawka
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Cook Chasseur wiśniowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 20x20x21cm
  • Waga: 3,8kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
    • drewniana podstawka
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Mixte Chasseur wiśniowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 32x18x20cm
  • Waga: 4,0kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
    • drewniana podstawka
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue czekoladowe Cilio Colore brązowe

Fondue czekoladowe marki Cilio to zestaw wykonany z porcelany wypalanej w temperaturze 1200oC. Zestaw zawiera wszystko to, czego potrzebujesz, aby zasiąść do czekoladowo-owocowej uczty. W skład zestawu wchodzi: podgrzewacz, miseczka, cztery widelczyki oraz tealight.

  • Wysokość: 14,5 cm
  • Średnica: 12 cm
  • Pojemność: 0,35 Litra
  • Materiał: porcelana
Fondue żeliwne Mixte Chasseur waniliowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 32x18x20cm
  • Waga: 4,0kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
    • drewniana podstawka
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Tulipe Chasseur czarne

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 21x21x19,5cm
  • Waga: 4,2kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Tulipe Chasseur wiśniowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 21x21x19,5cm
  • Waga: 4,2kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Tulipe Chasseur waniliowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 21x21x19,5cm
  • Waga: 4,2kg
  • Pojemność: 1,4 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue żeliwne Lunch Chasseur wiśniowe

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole, chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue, rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie, że wtedy najlepszy temat po prostu nasuwa się sam.

Fondue żeliwne Chasseur dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy, kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza: zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem, aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza, aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki, a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

  • Wymiary zewnętrzne: 23x19x20cm
  • Waga: 4,5kg
  • Pojemność: 1,3 Litra
  • Materiał:
    • żeliwo pokryte emalią
    • stalowy palnik
    • stalowe widelczyki
  • Gwarancja producenta: 10lat
  • Producent: Chasseur, wyprodukowano we Francji
Fondue czekoladowe Cilio Colore pomarańczowe

Fondue czekoladowe marki Cilio to zestaw wykonany z porcelany wypalanej w temperaturze 1200oC. Zestaw zawiera wszystko to, czego potrzebujesz, aby zasiąść do czekoladowo-owocowej uczty. W skład zestawu wchodzi: podgrzewacz, miseczka, cztery widelczyki oraz tealight.

  • Wysokość: 14,5 cm
  • Średnica: 12 cm
  • Pojemność: 0,35 Litra
  • Materiał: porcelana
Fondue czekoladowe Cilio Colore zielone

Fondue czekoladowe marki Cilio to zestaw wykonany z porcelany wypalanej w temperaturze 1200oC. Zestaw zawiera wszystko to, czego potrzebujesz, aby zasiąść do czekoladowo-owocowej uczty. W skład zestawu wchodzi: podgrzewacz, miseczka, cztery widelczyki oraz tealight.

  • Wysokość: 14,5 cm
  • Średnica: 12 cm
  • Pojemność: 0,35 Litra
  • Materiał: porcelana
Fontanna czekoladowa Cilio

Czekoladowa fontanna będzie niezwykłą atrakcją na każdym przyjęciu i na pewno nie pozostanie niezauważona.

Fontanna jest bardzo efektowną wersją czekoladowego fondue – ma trzy piętra, po których spływa gorąca rozpuszczona czekolada. W słodkiej masie można maczać przygotowane kawałki owoców, ciastek, pianek itp. Czekoladę należy wcześniej rozpuścić, a w fontannie będzie na bieżąco podgrzewana.

Fontanna urozmaici słodki bufet na przyjęciach, weselach i rodzinnych spotkaniach, a jednocześnie będzie oryginalną atrakcją i dekoracją. Na pewno wzbudzi zainteresowanie dzieci i wszystkich wielbicieli słodyczy.

Uwaga – w fontannie nie należy stosować czekolady z dodatkami, takimi jak orzechy, rodzynki itp. Nie należy pozostawiać urządzenia bez nadzoru – szczególnie, gdy korzystają z niego dzieci – istnieje ryzyko oparzenia.

Fontanna nadaje się również do fondue serowego.

  • Zasilanie: 230V/50Hz
  • Moc: 60W
  • Wysokość: 33cm
  • Średnica: 19cm
  • Pojemność: ok. 600 ml
  • Pojemność dolnego zbiornika ok. 450 ml
  • Materiał: stal nierdzewna i tworzywo sztuczne
Paliwo do founde Kuchenprofi

Paliwo do founde firmy Kuchenprofi, to zestaw trzech pojemników z pastą do palników w fondue. Paliwo ma postać żelu, pali się bezpiecznie i bezwonnie, nie powodując okopcenia naczyń. Jeden pojemnik wystarczy na godzinę rozpalania.  Jeśli masz w domu fondue, to jest to idealna pasta, dzięki której podgrzejesz dowolną potrawę przyrządzaną w fondue.

  • Komplet zawiera 3 pojemniki paliwa
  • Materiał: żel

Fondue do czekolady Leopold

Fondue do czekolady niemieckiej firmy Leopold. Wspaniały zestaw z sześcioma widelcami do fondue. Widelce wykonane ze stali nierdzewnej i tworzywa sztucznego, można je myć w zmywarce. Całość wykonana ze stali nierdzewnej i ceramiki. Doskonałe urządzenie,  dzięki któremu można przygotować super ucztę serową lub czekoladową. Nie ma nic lepszego w chłodne jesienno-zimowe wieczory niż owoce maczane w gorącej czekoladzie czy kawałki chleba zanurzone w roztopionym serze.

Zestaw do fondue Sagaform Bar

Zestaw do fondue dla 6 osób marki Sagaform. Solidnie wykonany będzie służył przez lata. sprawdzi się na domowych przyjęciach lub w trakcie kolacji z najbliższymi. Możesz przygotować w nim fondue mięsne i serowe. Wierzchołki widelców pomalowane są na różne kolory, nikt już nie pomyli widelczyków. Każdy rozróżni swoją porcję nawet gdy będą zanurzone w garnku. Zestaw fondue używamy z płynnym paliwe, które przez długi czas utrzyma ciepło. Zestaw zawiera garnek, podstawkę, panik, 6 widelczyków, pierścień z nacięciami stanowiący oparcie dla widelczyków.

  • Wymiar: 180 x 155mm
  • Materiał: stal nierdzewna
  • Zestaw zawiera:
    • garnek
    • podstawkę
    • 6 widelczyków
    • palnik
    • pierścień z nacięciami

Instrukcja obsługi fondue:

  1. Zdjąć pokrywkę z pojemniczka na paliwo.
  2. Wlać płynne paliwo do pojemniczka z uchwytem.
  3. Regulowana raczka służy do regulacji mocy płomienia. Przekręcając rączkę, otwory się przymykają co powoduje zmniejszenie płomienia.
  4. Zakrywamy pokrywką pojemnik z uchwytem na paliwo według uznania ( gdy stwierdzimy że produkt stopił się do właściwej konsystencji).
  5. Używamy produktu.

Naczynie do czekoladowego fondue Sagaform Oval Oak

Zestaw składa się z ceramicznego naczynia oraz czterech widelczyków.

  • Wysokość: 10,5cm
  • Średnica: 11,5cm
Fondue czekoladowe Cilio Classic

Fondue czekoladowe marki Cilio to zestaw wykonany z porcelany wypalanej w temperaturze 1200oC. Zestaw zawiera wszystko to, czego potrzebujesz, aby zasiąść do czekoladowo-owocowej uczty. W skład zestawu wchodzi: podgrzewacz, miseczka, cztery widelczyki oraz tealight.

  • Wysokość: 15,5 cm
  • Średnica: 12 cm
  • Pojemność: 0,35 Litra
  • Materiał: porcelana