Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Brytfanny i naczynia żaroodporne
Mała, ceramiczna brytfanna Steam Roast marki Lekue do przygotowywania w piekarniku gulaszy, potrawek, ryb, lasagne, paelli. Jej wymiary pozwalają na przygotowanie dań dla 1-2 osób. Naczynie łączy w sobie zalety gotowania na parze ze smakami i aromatami tradycyjnej kuchni i chrupiącym wykończeniem potraw. Produkty Lekue Steam Roast to efekt współpracy firm: Emile Henry - starej francuskiej manufaktury specjalizującej się w produkcji ceramiki i Lekue - hiszpańskiego prekursora produkcji akcesoriów z silikonu platinum. Brytfanna wykonana z ceramiki HR, wytworzona ręcznie z burgundzkiej gliny, charakteryzuje się dużą odpornością na wysokie temperatury (do 270oC). Ma dopracowany, ergonomiczny kształt - wygodne, szerokie uchwyty i zaokrąglone brzegi, ułatwiające czyszczenie. Do idealnie gładkiej powierzchni nie przywiera żywność. Lekka pokrywa, wykonana z najbardziej trwałego i bezpiecznego dla żywności silikonu platinum, umożliwia łatwe dodawanie składników w połowie pieczenia. Jest idealnie dopasowana do naczynia, zapewniając jego szczelność. W Steam Roast każde danie zostanie zdrowo ugotowane we własnych sokach, zachowując maksimum smaku, wartości odżywczych, soli mineralnych i aromatu. Po wstawieniu naczynia do piekarnika temperatura w nim wzrasta stopniowo. Ciepło i para wodna są równomiernie rozprowadzane, co umożliwia doskonałe upieczenie, wydobycie pełni smaku i aromatu potrawy. Aby uzyskać smakowicie przypieczone danie, wystarczy pod koniec gotowania zdjąć na kilka minut silikonową pokrywę. Gotowe danie można podać bezpośrednio na stół - pozwala na to zarówno estetyka wykonania, jak i wyjątkowe właściwości ceramiki (długo utrzymuje ciepło).
Wskazówki: